Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 19. 10. 2012.

| Društvo

Pomoć Aleksinčanima preko Fejsbuka

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
aleksinac
ilustracija: Aleksinac

Stanovnici opštine Aleksinac pre par meseci osnovali su grupu na društvenoj mreži Fejsbuk, namenjenu pružanju pomoći svojim sugrađanima.

Ova grupa formirana je po ugledu na već postojeću grupu "Pomoć ugroženim Nišlijama".

- Cilj nam je da okupimo ljude sa Fejsbuka koji žele da deo svog slobodnog vremena ili stvari i predmeta koji im nisu potrebni, ustupe siromasnim sugrađanima - objašnjava Dušan Ostojić, osnivač grupe u Aleksincu.

Prema rečima njenih članova svako ko ima dobru volju, ideje i želi da pomogne dobrodošao je.

- Neko od članova grupe ima stari šporet ili stare stvari, fotelju, sudoperu on to objavi u grupi, postavi post tipa "ako nekome treba stara fotelja ili slično javite se da se dogovorimo oko preuzimanja". Pošto svako od nas ima nekog siromašnog komšiju za koga zna da mu je to potrebno jer ima veliku porodicu, a mala primanja, onda taj član grupe kaže: U Paliluli živi moj komšija, svratiću do njega, da ga pitam". Onda se napravi veza dobrotvora i onoga ko prima poklon. I tu se priča grupe završava - objašnjava Ostojić.

U ovoj grupi kažu da su do sada organizovali "uglavnom skromne akcije". Oni su prikupljali staru odeću, pomogli porodici iz susednog sela da ode na lečenje u Beograd, sakupili školski pribor i knjige za decu koja nisu u mogućnosti da ga kupe.

aleksinac ilustracija: Aleksinac

Pored toga, članovi grupe učestvovali su akciji "Bitka za bebe" i organizovali humanitarni turnir na Tašu.

- Trudićemo se da istrajemo u pomaganju našim sugrađanima jer smo i mi kao i niška grupa svim srcem uz tu ideju - kaže Ostojić.

Prema trenutnim planovima, postoji mogućnost da u saradnji sa "kolegama" iz Niša, u Aleksincu bude organizovano humaniratno pesničko veče i izvođenje monodrame.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena Mitrovic

    10:34 // 19. 10. 2012.

    Svaka cast Dusanu Ostojicu, to je jedan izuzetno human covek, i izuzetno dobar stomatolog, pre par dana sam bila kod njega u ordinaciji. Covek za svaku pohvalu. Bravo za Juzne vesti koje su objavile ovu vest.

    • SANJA JOVANOVIC

      21:12 // 26. 9. 2014.

      Imate li vi ljudi mozga,pa ovoliko hvalite obicnog prevaranta?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: