Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 22. 5. 2021.

| Društvo

Pomoć Grada i porodicama čiji su stanovi oštećeni u požaru u Ulici Nikola Pašića

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
pozar nikole pasica foto gordana bjeletic
Porodice iz Nikole Pašića i Aleksandra medvedeva naredne nedelje dobijaju novac od Gradafoto: G.B.

Porodice kojima su stanovi oštećeni u požaru koji je nedavno izbio u Ulici Nikole Pašića i porodice koje su ostale bez domova nakon požara kod Tehničkih fakulteta, dobiće pomoć od Grada narednog utorka, najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Napominje i da će svi zainteresovani građani će za dvadesetak dana moći da se prijave na konkurs za socijalne stanove.

Po 100.00 dinara dobijaju porodice iz zgrade u Nikole Pašića, dok će stanarima iz "Građevinarovih" baraka biti uplaćeno po 250.000 dinara, najavila je Sotirovski.

Ljudi iz zgrade kod Pravnog fakulteta su vlasnici stanova i oni će preko Skupštine Stanara sa ostalim stanarima biti u obavezi da urade rekonstrukciju krova, dok će Niš-stan danas pokriti koliko je moguće i naložili smo da se ukloni lim - rekla je Sotirovski.

Inače, za jednu od porodica iz ove zgrade učenici iz Osnovne škole „Učitelj Tasa“ prikupili su oko 256.000 dinara.

Nakon burnih sastanaka sa porodicama koje su ostale bez domova kod Tehničkih fakulteta, Grad će im uplatiti novac.

I oni kao i svi mogu za dvadesetak dana da konkurišu za socijalne stanove u naselju Duvanište- najavila je Sotirovski.

Da podsetimo, njima je nakon požara Grad prvo ponudio socijalne stanove na korišćenje do dve godine, ali je na kraju odlučeno da dobiju novac i sami obezbede smeštaj. Neke porodice su nakon požara boravile u Prihvatilištu i Sigurnoj kući, a novac su dobile i od Opštine Crveni krst i Medijane.

Sotirovski je naglasila da je jedina zakonska mogućnost Grada da im da novac ili obezbedi smeštaj kao što učenjeno sa porodicama koje su pre nekoliko godina ostale bez stanova u požaru u naselju Rasadnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krpimo kraj s krajem!

    03:05 // 24. 5. 2021.

    Prođoh pre godinu dana posle jače kiše pored ovih zgrada u Nikole Pašića - sa njih otpadaju delovi građevine veličine pesnice. Pomislih da me neko gađa... 80% zgrada u Nišu je zidano pre 50+ godina i potrebno je mnogo ulaganja, a prosečni Nišlija jedva plaća račune i kupuje osnovno - do ovih poskupljenja! napreDNO

  • Naissus

    18:52 // 23. 5. 2021.

    Gradonacelnica nudi pomoc u visini 4 kvadrata socijalnih stanova.

    Da li je ova zena uopste svesna koliko je KOLIKO para ili misli da moze da lupeta i razbacuje se ciframa a da uopste nije svesna koliko je to zaista u novcu. Vidi se da joj je ministar finansija stranacki partner. I on ima problema sa brojkama

  • Milena Stankovic

    06:37 // 23. 5. 2021.

    Da li Gradonacelnica, koja odlicno zna kakva je ekonomska situacija u Nisu, misli da ce stanari u ul. Nikole Pasica tako lako moci da obezbede finansijska sredstva za sanaciju krova ukoliko je od 8 stanova potpuno ili delimicno unisteno 4?
    Da li ona uopste zeli da zna da pojedini gradjani Nisa jedva placaju zajednicke troskove?
    Za to vreme kisa pada, i svakog trenutka sve moze da se urusi...

    • Iva Cvetković

      22:04 // 23. 5. 2021.

      Stanari nisu u mogućnosti to da plate, ali Grad za to nije briga. Nijedna nadležna institucija nije izašla da vidi u kakvom je stanju zgrada i krov. Gradonacelnica ni ne zna koja je vrednost radova, ali zna da bi to urusilo budžet Grada. Građani treba da znaju da ovo što se desilo u Ul. Nikole Pasica može svakome da se desi, a kakva nam je vlast ostaće prepušteni sami sebi.Ćerka jednog od vlasnika

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: