Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 27. 11. 2012.

| Društvo

Pomoć porodiljama ipak kasni?

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
s
foto: frajla.info

I pored najave gradonačelnika Niša da je jednokratna pomoć za porodilje isplaćena za avgust, Jelena Trajković tvrdi da još nije dobila taj novac. 

Njen suprug se javio redakciji Južnih vesti i rekao da još nisu dobili ni jednokratnu pomoć za prvo dete od 20.000, ni pomoć za nezaposlenu porodilju od 50.000 dinara, a za obe je rešenje stiglo još 29. avgusta. 

Podsetimo, gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je početkom novembra da isplata pomoći neće kasniti više od 2 meseca, kao i da je za avgust isplaćena pomoć.

- Supruga je dobila rešenje još 29. avgusta, ali mi novac još uvek nismo dobili - kaže Nenad Mitrović, suprug porodilje.

On tvrdi da se do sad više puta obratio i Upravi za finansije i Upravi za deciju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu koja i izdaje ova rešenja.

- Stalno me šetaju od jednog do drugog mesta i govore da se strpimo. Iz Uprave za finanasije me šalju u Upravu za dečiju i socijalnu zaštitu i obrnutu - objašnjava Mitrović.

On dodaje da Jelena ne radi, a da ni on nije zaposlen za stalno već da samo povremeno radi kad se pojavi neki posao.

- Već par meseci kasnimo sa kirijom, gazda još uvek ima razumevanja, ali ne znam koliko će to još potrajati - dodaje Mitrović.

U kabinetu gradonačelnika nismo uspeli da dobijemo odgovor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • porodilja

    14:10 // 18. 1. 2013.

    jel zna neko kad ce uplata

  • nislija

    12:34 // 8. 1. 2013.

    kad ce uplata gradonacelnice

  • Nenad

    11:38 // 3. 12. 2012.

    U petak sam ponovo bio u upravu za finansije, ponovo su me slali u upravu za deciju i socijalnu zastitu da mi daju broj zahteva za izdata resenja, od toga su mi dali samo za jedno resenje br zahteva i rekli su mi da nemam potrebe da dolazim vise... Strasno! Po povratku u upravu za finansije su mi obecali da ce uplata biti do ponedeljka ( danas )... Uplate jos uvek nema

    • nislija

      13:25 // 19. 12. 2012.

      nenade dal jos nije bila uplata

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: