Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 7. 2. 2012.

| Društvo

Pomoć starima u planini

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
kursumlija

Teško povređenu Stojanku Tijanić iz sela Ivan Kula, kojoj je pre dva dana pomogla spasilačka ekipa i hitna pomoć, obišla je Vesna Jakovljević, predsednica opštine Kuršumlija.

Tijanićevu i njenog sina Stanimira (43), koji je nepokretan, spasioci su prevezli iz zavejanog sela u kuršumlijski Dom Zdravlja.

Jakovljevićeva je obišla i bolesnike koji su iz udaljenih planinskih sela kuršumlijske opštine zbrinuti u stacionar Doma Zdravlja u Kuršumliji.

- Prethodnih nekoliko dana iz udaljenih sela naše opštine veći broj bolesnih je evakuisan iz zavejanih kuća i prebačen u stacionar našeg Doma Zdravlja. Mnogi od njih su spaseni u poslednjem trenutku velikim angažovanjem spasioca i lekarskih ekipa. Želela sam da im ovom posetom poželim brz oporavak i da im ulijem nadu da će uskoro moći da se vrate svojim kućama oporavljeni - izjavila je Jakovljevićeva koja je bolesnicima uručila poklone.

Ona naglašava da je situacija u ovoj opštini alarmantna i da ulažu ogromne napore kako bi osposobili puteve ka svim ugroženim područjima. 

- Tokom dana planiramo da obiđemo prostor duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, gde je mnogo ljudi kojima treba pomoć u lekovima i hrani. Trenutno su naše mašine angažovane na raščišćavanju puta ka selu Sekirača u kojem je petočlana porodica Soković kojoj ponestaje hrane, a imaju troje male dece. Do kraja dana stići ćemo do njih i doneti im sve osnovne životne namernice - dodaje Jakovljevićeva.

Većina planinskih sela u kuršumlijskoj opštini zavejana su i odsečena od sveta. I pored velikih napora koje ulaže JKP “Toplica”, koje je pored svoje mehanizacije angažovalo i privatnike koji neprestano čiste sneg, u planinskim predelima on je dostigao visinu i do tri metara. U ovim selima živi oko 2.000 ljudi.

Kuršumlijska opština uputila je zahteve Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, kojima traži pomoć.

- Do pre dva dana pokušavali smo da se sami izborimo sa situacijom, ali sada je sve teža i naša mehanizacija nije dovoljna. Uz to potrebne su nam životne namirnice za ugrožene. Zato smo se obratili nadležnim ministarstvima - kažu u kuršumlijskoj opštini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: