Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 9. 9. 2020.

| Društvo

Pomoć u kući za najugroženije Prokupčane

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
stari
Pomoć za najugroženije s teritorije Prokuplja; Ilustracija; Foto: negastarih.rs

Usluge pomoći u obezbeđivanju hrane koja uključuje po potrebi i nabavku namirnica, obezbeđivanje gotovih obroka, pripremu lakih obroka, osvežavajućih napitaka, pomoć pri hranjenju, kao i pomoć u održavanju lične higijene i higijene stana, plaćanje računa samo su neke od aktivnosti koje će biti realizovane tokom projekta “Pomoć u kući” kojim će biti obuhvaćeni svi građani sa teritorije Prokuplja, uključujući i i one iz seoskih sredina koji nisu u mogućnosti da se sami staraju.

Projekat realizuje prokupačka organizacija “Inkluzija danas”, a sredstva od 9.884.160 dinara su obezbeđena od nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ova usluga se odnosi i na odrasle sa hroničnim oboljenjima koji su teže ili teško pokretni, kao i na sve osobe sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama, bez obzira na starosnu granicu, a zaduženi za realizaciju projekta moći će da nabavljaju lekove i nadgledati njihovo uzimanje uz primenu saveta propisanih od strane lekara.

U okviru ove usluge pedagoški asistenti pomagaće i deci sa smetnjama u razvoju, korisnici ove pomoći moći će na kvalitetan način da se uključe u društveni život jer ova usluga podrazumeva pomoć pri kretanju unutar i van kuće, iniciranje socijalnih kontakta i uključivanje korisnika u prigodne kulturno-zabavne aktivnosti - kaže Ivica Krstović ispred organizacije “Inkluzija danas”.

Projekat "Pomoć u kući" je besplatan za sve korisnike u narednih 8 meseci, planirano je da u početku do 100 osoba bude obuhvaćeno, a kasnije da se proširi i na 150 korisnika.

Za realizaciju projekta biće angažovano 15 osoba, uključujući i stručne saradnike.

Prijave zainteresovanih mogu se podnositi sve vreme trajanja projekta lično u prostorijama organizacije “Inkluzija danas“ u Ulici Koste Vojinovića 1, na prvom spratu Doma kulture u Prokuplju ili na telefon 063/ 7874295.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: