Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 23. 1. 2013.

| Društvo

Pomoć za Roditeljsku kuću

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
Roditeljska-kuca-Nis.jpg
Roditeljska kuća u Nišu

Iako se na otvaranje Roditeljske kuće u Nišu dugo čekalo, mnogo manje problema bilo je pri opremanju.

Samo nekoliko meseci od otvaranja, Roditeljska kuća za smeštaj porodica sa decom obolelom od raka potpuno je opremljena, pa boravak u njoj mališanima pomaže da povremeno zaborave na tešku bolest.

U Roditeljskoj kući sada su dve porodice iz Knjaževca i Gračanice čija se deca od malignih bolesti leče na Odeljenju za hemato-onkologiju Dečje interne klinike.

Stručnjaci kažu da boravak dece van bolničkog okruženja, u kom lečenje od ovakvih bolesti traje dugo, značajno olakšava njihov oporavak.

- Dve trećine dece na našem odeljenju dolazi iz drugih gradova, a lečenje traje od 6 meseci do 2 godine. Onima u boljem stanju, u periodu između terapija, nudimo smeštaj u Roditeljskoj kući, a porodice same odlučuju hoće li ga prihvatiti – kaže dr Gordana Kostić, načelnica Hemato-onkološkog odeljenja.

Suzana Antić, član upravnog odbora NURDOR-a, kaže da je Roditeljska kuća značajna jer održava celu porodicu na okupu.

Od novembra prošle godine ove porodice konačno mogu da bolničku postelju zamene kućnom atmosferom, u okruženju roditelja i dece sa sličnim problemom, koji ih najbolje razumeju.

Njima je na raspolaganju 270 kvadratnih metara, pet porodičnih soba, dva dnevna boravka i tri kupatila.

Opremanje kuće jeste završeno, ali korisnici imaju svakodnevne potrebe, kažu u NURDOR-u. Donatori i dalje mogu da pomognu i Hemato-onkološko odeljenje Dečje interne klinike, na kom se od malignih bolesti leči oko 25 mališana. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: