Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 7. 3. 2019.

| Društvo

Pomoć za đake iz sela Strelac kod Babušnice

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Ovog puta pomogli đacima škole
Ovog puta pomogli đacima škole; foto: LJ. F.

Odeću i obuću, ali i igračke i slatkiše dobili su đaci Osnovne škole “Dobrinka Bogdanović” u selu Strelac kod Babušnice, a pomoć su im uručili članovi humanitarnog udruženja "Sveti Nikita Remizijanski".

Ovu školu sa Domom učenika pohađaju deca koja većinom dolaze iz socijalno ugroženih porodica, te je to bio jedan od razloga da se za njih organizuje prikupljanje obuće i odeće.

Paroh babušničke crkve sveštenik Slaviša Smiljić, koji je jedan od članova udruženja, podseća da ovo nije prva akcija, ali da je pažnja ovog puta usmerena na najmlađe.

Ova deca možda nemaju priliku od svojih roditelja da dobiju sve što im je potrebno. Smatramo da njima mora da se pomogne, kako bi sutra oni bili svesni da ako budu u prilici i oni pomognu drugima - objašnjava sveštenik.

Kaže da je humanitarni rad jedna od misija crkve, te da je neophodno da se i ona uključi u pomoć deci, jer su ona budućnost zemlje. Deca dobila obuću, odeću i igračke Deca dobila obuću, odeću i igračke; foto: Lj. F.

Predsednica Udruženja "Sveti Nikita Remizijanski" Anamarija Antić kaže da je u prikupljanju pomoći pomoglo mnogo pojedinaca iz Lužničkog kraja, kao i iz Pirota, Jošaničke Banje, Beograda, ali i iz Nemačke.

Pomoglo je stvarno mnogo ljudi, više nego što smo očekivali, što je pokazalo da solidarnost nije isčezla među ljudima. Pomoć dolazi u prave ruke, deca su vesela, a sa njima se odlično radi - kaže Antićeva.

Članovi udruženja su ostavili poklone, ali nisu otišli praznih ruku, od đaka škole i oni su dobili poklone, koje sami učenici izrađuju na svojim radionicama.

U udruženju kažu da će nastaviti da pomažu ovoj školi, koja je dobitnik priznanja Centra za promociju nauke, za unapređenje promocije i popularizacije nauke, za organizaciju Dečjeg obrazovno-istraživačkog kampa koji se već 3 godine održava u ovoj školi, a gde se okupljaju učenici iz cele Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: