Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 25. 1. 2018.

| Društvo

Pomoćnica direktora klinike, žena Radovanovićevog pomoćnika

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar
Da li je uslov za direktora klinike ili pomoćnika bračna veza? foto: arhiva JV

Nedavno je za direktora Klinike za kožne bolesti postavljen Dragan Jovanović, a za njegovu pomoćnicu Milanka Ljubenović, inače supruga Dragiše Ljubenovića - pomoćnika generalnog direktora Kliničkog centra Niš Zorana Radovanovića, koji kaže da je on nije izabrao, ali da se složio sa ovim predlogom.

Krajem novembra prošle godine je nekoliko niških klinika dobilo nove direktore - neki su otišli u penziju, pa je Radovanović morao da im nađe zamenu, a neki su smenjeni.

Tada se direktorka Klinike za kožne i polne bolesti Jelica Tiodorović penzionisala, a Radovanović je za v. d. direktora imenovao Dragana Jovanovića. Njegova pomoćnica je od tada Milanka Ljubenović, inače supruga Radovanovićevog pomoćnika za organizaciju i koordinaciju rada.

Na pitanje novinara kako komentariše još jednu "bračnu vezu" u Kliničkom centru, Radovanović odgovara pitanjem.

Da sam postavio docent doktora Danicu Tiodorović, šta biste me pitali onda? Odgovor je to. Da sam postavio ćerku bivše direktorke, vi biste me pitali što sam postavio ćerku bivše direktorke? - odgovara Radovanović.

Kaže i da on nije postavio Ljubenovićevu za pomoćnicu direktora klinike, jer to, dodaje, nije u njegovoj nadležnosti, već da je nju imenovao novi direktor Jovanović, koga je postavio sam Radovanović. Ipak, iako tvrdi da se nije mešao u odluku ko će biti pomoćnik direktora, složio se sa tim.

Čisto da razumete pomoćnike ne postavljam ja, ja postavim direktora. Direktor predlaže pomoćnike svoje, direktor predlaže načelnike odeljenja, direktor predlaže glavnu sestru, ja se saglašavam na to, znači nisam je ja postavio. Ako mi direktor da predlog, a ja ga odbijem, onda treba da smenim direktora - objašnjava Radovanović.

Da nije prihvatio predlog da supruga njegovog pomoćnika bude pomoćnica direktora, kako kaže, "bilo bi nekorektno".

Podsetimo, ovo nije jedina veza između supružnika u Kliničkom centru u Nišu. Nova direktorka Očne klinike Maja Petrović je supruga predsednika Upravnog odbora Milana Petrovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maja

    12:42 // 26. 1. 2018.

    Za doktora Jovanovica samo reci hvale kao i za doktorku Danicu Tiodorovic.Danica je bez obzira ko su joj roditelji uvek bila vredan i radan djak u osnovnoj i srednjoj skoli i na fakultetu sto ne mogu da kazem za 99% studenata medicine ciji su roditelji doktori i profesori jer znam posto sam i ja zavrsila medicinu i znam Danicu i licno.

  • ko ce nam ugoditi

    06:51 // 26. 1. 2018.

    Bilo ko da je dosao na tu funkciju-komentari bi bili slicni.Treba pomenuti da su Ljubenovici casna porodica i veoma dobri strucnjaci.Dragisa je,ako to niste znali,kao dobrovoljac,prosao sva ratista,od Slovenije do Kosova.E,sad da li je mogao neko drugi da bude zamenik,a ne Milanka,mogao je,ali mislim da i ona nije lose resenje.Mnogo veci problem je Gasic iz Krusevca.

    • Strucni ljudi

      08:56 // 26. 1. 2018.

      Ako je bio na ratistu dajte mu spomenicu! To nije nesto sto kvalifikuje coveka da vodi KC! Koja glupost!

  • Bisa

    05:52 // 26. 1. 2018.

    Zašto moraju direktori klinika da budu docenti i profesori Medicinskog fakulteta kad oni nisu zvanično radnici KC , već im je radna knjižica na ovom fakultetu a u KC rade pod ugovorom o delu: Zašto primarijusi i drugi dr.specijalisti ne mogu da budu direktori, zar su manje vredni i sposobni za organizaciju klinika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: