Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 4. 11. 2020.

| Društvo

Pomoćnica gradonačelnice o incidentu sa mišem u vrtiću: Hrana nije dospela do dece

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južni vesti
vrtic neven
Davidović kaže da hrana nije došla do dece; foto: S.J.

Da hrana za decu niškog vrtića “Neven”, iz koje je iskočio miš, nije poslužena mališanima i da roditelji zato mogu biti mirni kaže pomoćnica gradonačelnice Dušica Davidović. Redakcija se obratila njoj jer od direktorke Predškolske ustanove Pčelica Svetlane Mitić u vezi sa ovim slučajem odgovora još nema, i pored brojnih poziva i poruka njenom portparolu.

Davidovićeva, koja je ranije, kao članica Gradskog veća, bila resorno zadužena i za vrtiće, kaže da mesta za brigu o bezbednosti dece nema.

Tačno je da je u jednoj od gajbica bilo miša, međutim, oni su odmah to uklonili, doneli novu hranu i pokrenut je disciplinski postupak od strane direktorke protiv nadležnih koji su odgovorni da se ovako nešto desi – rekla je Davidovićeva.

Za detaljnije informacije novinare je uputila na direktorku Pčelice.

Ko su ti ljudi, morate pitati direktorku koja će vam dati odgovor – smatra Davidovićeva.

Međutim, njena očekivanja se nisu ostvarila jer odgovora od direktorke od juče ujutru nema. Umesto nje, na pitanje koje najviše postavljaju roditelji nakon što su saznali da je glodar bio u hrani, odgovara pomoćnica gradonačenice.

Sreća je u nesreći da ta hrana nije stigla do mališana, ona je u istom trenutku zamenjena, tako da možemo biti i mi, kao Grad, mirni, a i roditelji koji su poslali svoju decu u vrtić. Hrana koja je dopremljena do dece je bezbedna – dodaje Davidovićeva.

Majka, čije dete ide u vrtić "Neven", kaže da je ovakav propust nedopustiv jer roditelji decu ostavljaju sa punim poverenjem u ustanovu.

Pomisao da može da se desi ovako nešto me plaši. Ostavljamo decu pod punim poverenjem, naročito u prethodna tri meseca kada, kao roditelji, ne možemo ni da privirimo u vrtić. Nemamo nikakav uvid u higijenu, ne preostaje nam ništa drugo osim da imamo poverenje. Sada strahujemo od toga da li postoji mogućnost zaraze virusom, pa moramo da brinemo da li će se zaraziti i bolešću koju prenose glodari – govori ova majka.

Nakon što su roditelji dece iz “Nevena” otvoreno pokazali svoju zabrinutost, sa Savetom roditelja za ovo popodne je, saznajemo, uprava Pčelice zakazala sastanak. Iz uprave Pčelice ni o ovome nema nikakvih informacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    03:59 // 5. 11. 2020.

    Normalno

  • Roditelj

    02:00 // 5. 11. 2020.

    Smeniti i direktorku i zamenicu koja dođe kao dekoracija! Rad sa decom je OZBILJAN POSAO! napreDNO

  • Ovo je namešteno ...

    18:00 // 4. 11. 2020.

    Dajte ljudi BUDITE RAZUMNI,TREZVENI OVDE JE REČ O ČISTOJ NAMEŠTALJI kakav miš pa miševa ima svuda, neko je gledao neku američku komediju i dobio je ideju da podmetne miša KAKO BI LAKŠE DOVELI SVOJU EKIPICU NA ČELO PČELICE pa to se vidi iz aviona, ta pčelicina kuhinja je VIŠE NEGO PERFEKTNA, ČISTA, UREDNA ZAPOSLENI VREDNI VASPITAČICE ČUVAJU Dečicu nemojte da ste grešni prema radnicima ove ustanove!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: