Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 11. 1. 2023.

| Društvo

Pomoćnica za građevinarstvo gradonačelnice Niša razrešena

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Marina Živulović Petrović
Više nije pomoćnica gradonačelnice; foto: Grad Niš

Iako je u Kabinetu Dragane Sotirovski, kao njena pomoćnica za oblast građevinarstvo, zaposlena kao penzionerka, dok traje dužnost gradonačelnice, Marina Živulović Petrović više nije na toj funkciji. Razrešena je, ali ne i smenjena, tvrdi Sotirovski i objašnjava da je time ona sada i zvanično u penziji.

Marina Živulović Petrović je godinama radila u Gradskoj upravi Niša, a penzionisana je kao v.d. načelnica Uprave za građevinarstvo. Ipak, penzionerske dane nije provodila na odmoru, već u Kabinetu gradonačelnice.

Tamo je 13. septembra 2021. godine imenovana za pomoćnicu zaduženu upravo za građevinarstvo, uz obrazloženje Sotirovski da je penzionisanu načelnicu zaposlila zbog projekata koji su već započeti, a o kojima ona dosta zna.

Kako je pisalo u Službenom listu, radni odnos je zasnovala na određeno vreme - dok traje dužnost gradonačelnika. gradska kuca u nisu 1, jun 2022, foto jv ljubica jocic Gradonačelnica sada ima 3 pomoćnice; foto: JV / Ljubica Jocić

Ipak, iako je Sotirovski i dalje na dužnosti, Živulović Petrović je razrešena i od 31. decembra prošle godine više nije na toj funkciji.

Dok je bila u Kabinetu njene bivše kolege iz Uprave za građevinarstvo žalile su se da su trpele mobing dok im je bila nadređena, kao i o tome kako su se tokom njenog rukovođenja donosile odluke. Pred kraj njenog mandata bilo je i smena u Upravi zbog nelegalne gradnje.

Sotirovski kaže da to nisu bili razlozi za njeno razrešenje i uverava da nije smenjena, već je nakon pomoći Kabinetu sada i zvanično otišla u penziju.

Ona je žena stekla uslov za penziju 2021. godine, nije otišla u penziju tada, već je ostala da nam pomogne zato što nismo tada imali ni načelnika, niti je Uprava za građevinu funkcionisala kako treba. Ostala je da nam pomogne, na naš zahtev. Kada su se stvari sada konsolidovale, dobili su novog načelnika, dobili Upravu kako treba, po meri građana, ona je rešila da ode penziju - uverava Sotirovski.

Živulović Petrović nije odgovorila na pozive i poruke novinara da prokomentariše razrešenje sa funckije.

razrešenje To što piše da je razrešena je samo proceduralna stvar; foto: printskrin/Službeni list Gradonačelnica pojašnjava da to što u Službenom listu piše da je "razrešena" je samo proceduralna stvar, jer da bi se penzionisala mora da bude prvo razrešena sa funkcije na kojoj je bila nešto više od godinu dana.

Rekla je "hvala, doviđenja", mi smo rekli "hvala, doviđenja" i to je to. Mi nemamo prava nikoga da sprečavamo da koristi svoju penziju. Žena je na naš zahtev ostala i mimo penzije je angažovana. Sada su se stekli uslovi, žena je otišla u penziju, mi imamo mlade snage čiji je ona učitelj bila, idemo dalje. Ne bi ni bilo korektno da sede penzioneri, a da nam mladi nisu zaposleni - zaključuje gradonačelnica.

Sotirovski sada zvanično ima tri pomoćnice - Vladislavu Ivković za oblast komunalnih delatnosti, Sanja Stajić je zadužena za zdravstvenu zaštitu, a Jovana Mitić za međunarodnu saradnju. Po Statutu gradonačelnica može da ima 5 pomoćnika, a u narednom periodu biće poznato da li će imenovati nove i u kojim oblastima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović,zaplanjski bonvivan

    17:14 // 12. 1. 2023.

    Vladidislava, Sanja, Jovana...., A iznad njih svemocna Dobrujevka Dragana.
    Postovani sugrađani, IZABRALI ste
    Pa, kad budu lokalni izbori, opet SNS, ne menhajte, nema boljih.
    Moja suseda baba Draginja iz Gornjeg Dušnika čim joj kokoške 6 meseci slabo nose, menja jato....

  • Bidza

    07:06 // 12. 1. 2023.

    Svi iz te uprave da se posalju na prinudni rad u rudnik!

  • paki

    00:02 // 12. 1. 2023.

    ahahahhaha kakav vic! Niš konačno dobio upravu po meri gradjana!!! ahahhahaha! Uprava nikad gora! Sve sto je vredelo su rasterali ili su sami pobegli!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: