Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 6. 9. 2012.

| Društvo

Poništavaju konkurs za LAF?

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
490x370-gradska-kuca-nis.jpg

Konkurs za izbor novih članova Lokalnog antikorupcijskog foruma, koji je prethodno gradsko rukovodstvo raspisalo na telefonskoj sednici, biće poništen, saopšteno iz kabineta gradonačelnika.

Ovo je, kako je navedeno, dogovoreno na sastanku gradonačelnika Perišića i predstavnika Biroa za društvena istraživanja, koji je i inicirao formiranje LAF.

Istovremeno, dogovoreno je da se formira radna grupa koja će odrediti kriterijume za izbor novih članova. Nju će činiti po jedan predstavnik Radne grupe koja je do sada radila na projektu, predstavnik BIRODI, Centra za ljudska prava, kao partnera na projektu, predstavnik nevladinog sektora i jedna osoba iz reda zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Kako se navodi, njihov jedini zadatak će biti da pruži stručnu i tehničku pomoć u realizaciji zadataka ove radne grupe. To podrazumeva izradu i analizu do sada uočenih problema i pripremu predloga za njihovo prevazilaženje, izradu kriterijuma koje bi trebalo da ispunjavaju budući članovi lokalnog antikorupcijskog tela. Ali i preciznu proceduru njihovog izbora.

- Nakon završetka rada Radne grupe organizovaće se javna rasprava o rezultatima rada i svi rezultati Radne grupe biće stavljeni na uvid javnosti - piše u saopštenju.

Ipak, nigde nije naveden rok u kome je predviđeno da ovaj deo posla bude završen.


Podsetimo, prethodno gradsko rukovodstvo raspisalo je konkurs za izbor članova LAF, što je izazvalo burne reakcije u javnosti.

Osim što je odluka doneta na telefonskoj sednici, tekstom oglasa nisu bili definisani kriterijumi, koliko se članova bira, pa čak ni ko će odlučivati o njihovom izboru.

Stručna javnost bojkotovala je ovaj konkurs, ali vredi pomenuti da su se među pristiglim prijavama našla imena članova tada vladajuće DS ili iz organizacija bliskih vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milutin Mrkonjic

    15:19 // 6. 9. 2012.

    iz organizacija bliskih vlasti. Naravno da znamo na koga se to odnosi a vidimo da se ponovo guraju da uđu u LAF.

  • Pera

    15:06 // 6. 9. 2012.

    ne znam za vas ali ja vise volim vesti sa tackom na kraju a ne znak pitanja

    • Predrag Blagojevic

      15:58 // 6. 9. 2012.

      Za sada su samo najavili da će to učiniti. Kad se to desi biće tačke.

  • Boban

    14:37 // 6. 9. 2012.

    Pa kandidat je bio i prošao MILOŠ RANĐELOVIĆ,član DS,(rođeni brat čuvenog ŠERIFA sa 4 plate)....bilo bi SRAMOTA,da je prošla ta EKIPA lopova......

    • Reklamna agencija

      12:51 // 7. 9. 2012.

      Sve se slažem, ali te moram upitati: zbog čega misliš da su ovi naprdnjaci bolji? Da oni nemaju može biti još grđe svoje šerife i šerife jr?
      Pravo je pitanje – kako građani da spreče ovakvo rasipanje gradskog novca? Čemu služi to „telo“, sem da overava svinjarije provincijskih političarčića ćiftinski sklonih sticanju na nezakonit način!
      Nišlijama taj trut od LAF nije potreban, njegova je jedina svrha da zabašuri lopovluke vladajućih, i ako može, onako, usput, da isčačka nešto prljavo o opoziciji.
      Ukinite, bre, to! Nije vas sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: