Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 2. 5. 2016.

| Društvo

Poništeni izbori za celu Opštinu Bela Palanka

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Glasanje
Belopalančani uskoro ponovo na izbore; Foto: Vanja Keser

Zbog brojnih nepravilnosti na izborima za Skupštinu Opštine Bela Palanka, Opštinska izborna komisija (OIK) je poništila rezultate glasanja sa svih biračkih mesta.

Za sada nije poznato kada će građani ponovo biti u prilici da glasaju.

Kako "Južne vesti" saznaju, izbori su poništeni presudom Upravnog suda koji je odbio žalbe Socijaldemokratske stranke i zapravo potvrdio ranije donetu odluku Opštinske izborne komisije.

Podsetimo, više od 60 prigovora na nedavno održane izbore u Palanci podneli su SPS, SNS, SRS, koalicija Pokreta socijalista i SDP-a, Crnogorska partija i lokalna grupa građana. Oni su ukazivali na brojne nepravilnosti, a na pozive novinara "Južnih vesti" Opštinska izborna komisija nije odgovarala.

Izuzev kod SPS-a gde je odnos glasova skoro ujednačen, kod drugih nije tako. SNS je osvojio 4.300 glasova za republički parlament, a 1.700 za lokalni, dok je vladajući SDS obrnuto, 1.600 za republički, a 3.400 za lokal. To govori da postoji nešto. Tražićemo da policija istraži, jer imamo određeni broj birača kojima je nuđen ili su primili novac - rekao je Rade Mitrović iz SPS-a.

Nepravilnosti je bilo i pre izbornog dana, a i tada je reagovao Upravni sud čijim je rešenjem Crnogorskoj partiji u Beloj Palanci dodeljen status manjinske stranke. Nigde na sajtu Opštine nije bilo moguće naći koje su stranke podnele liste, imena kandidata za odbornike i slično.

Prema prvim rezultatima, koji su sada poništeni, na izborima je najviše glasova dobila vladajuća Socijaldemokratska stranka što joj je obezbedilo 14 mandata, SNS je dobio 7, SPS 5, JS 2 i Grupa građana 1 mandat.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • e

    16:04 // 8. 5. 2016.

    ne palite se vise videcemo sta je u pitanju pa su ponovljeni, samo polako da pocnu da rad pravosudni organi

  • milijana benedikt

    11:51 // 3. 5. 2016.

    Prenesite celu priču. OIK je poništio izbore jer je većina bila iz SNS-a, SPS-a i stranaka koje nisu ušle u skupštinu. Ustavni sud je odbio žalbe pobedničke partije sa obrazloženjem da ih je podnelo NEOVLAŠĆENO lice, što NIJE PO ZAKONU o lokalnim izborima koji kaže da "svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata ima pravo na zaštitu izbornog prava". SNS hoće monopol!

    • e

      21:52 // 3. 5. 2016.

      Palanku pojedine grupacije vraćaju ponovo na dno po primanjima a Niš se već pretvorio u tržne centre. Nadam se da Palančani dobro znaju predložene odbornike sa lista jer se odlučuje o mestu u kom žive a ne o partijama za Skupštinu.

  • NEW-CESID

    10:08 // 3. 5. 2016.

    Sramota je to sto rade u Palanci. Pobedili su najbolji i najzasluzniji, nebitno je kojoj stranci pripadaju.
    Nadam se da ce ih razbiti na ponovljenim izborima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: