Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 19. 5. 2018.

| Društvo

Ponovo besplatni pregledi na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
ekg
Preventivni pregledi za građane od 8 do 16 sati, foto: ilustracija/ flickr - Helge V. Keitel

Bez uputa i knjižice, u nedelju 20. maja građani će moći u Nišu, Leskovcu, Prokuplju i Vranju da obave besplatne preventivne preglede. Ovog puta, navode iz zdravstvenih ustanova na jugu Srbije, planirani su pregledi srca, kože i provera holesterola.

U niškom Kliničkom centru građani će od 8 do 16 sati, moći da se pregledaju.

U ambulantama nove zgrade Kliničkog centra, u centru za radiologiju, obavljaće se kardiološki pregledi- merenje krvnog pritiska i EKG - navode u Kliničkom centru.

Osim toga, dodaju, svi zainteresovani građani moći će, da u specijalističkim ambulantama Klinike za kožne bolesti obave dijagnostički pregled mladeža, kao i analizu krvi na ukupni holesterol koja će se raditi u ambulantama centra za medicinsku biohemiju.


Besplatni pregledi u Leskovcu u Opštoj bolnici i Domu zdravlja

Leskovčani će u nedelju 20. maja, od 8 do 16 sati, moći da pregledaju srce, mladeže i da urade laboratorijske analize za proveru holesterola. Pregledi se organizuju u Opštoj bolnici i specijalističkim ambulantama koje se nalaze u Domu zdravlja.

Besplatne preventivne preglede, kaže direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević, mogu da urade svi građani i napominje da pacijenti koji žele da provere holesterol ne bi trebalo da jedu 12 sati pre pregleda, kako bi podaci bili precizni.

U specijalističkim ambulantama koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja radiće se kardiološki pregledi, odnosno EKG i provera arterijskog krvnog pritiska, kao i dermatološki pregledi, dok će se analize na holesterol, LDL, HDL i trigliceride raditi u službi laboratorije u Opštoj bolnici - kaže Dimitirjević.


U Vranju očekuju veliki odziv pacijenata u nedelju

U isto vreme, u nedelju od 8 do 16 sati, i u Zdravstvenom centru Vranje biće organizovani besplatni preventivni pregledi inetrnista, lekara za kožne bolesti, a pacijenti će moći da obave i osnovne laboratorisjke analize.

Upravnica bolnice u Vranju dr Ljiljana Antić kaže da je sve spremno za ovu akciju i da se i ove nedeje očekuje veliki broj pacijenata, kao i u ranijim akcijima.


U Prokuplju i pregledi i stručni saveti o zdravoj ishrani

Merenje pritiska, EKG i određivanje holesterola i triglicerida, samo su neki od besplatnih preventivnih pregleda koje će i Prokupčani u nedelju 20. maja od 8 do 16 sati moći da urade u prokupačkom Domu zdravlja.

Otkrivanje svih vrsta bolesti u ranoj fazi je vrlo bitna u procesu izlečenja. Na ovaj način izlazimo u susret svim građanima, pa i onima koji iz nekog razloga nemaju zdravstveno osiguranje, pa čak ni zdravstvenu knjižicu – kaže direktorka Doma zdravlja Zorica Momčilović.

Ona ističe da, pored pregleda, pacijenti i građani koji dođu da provere svoje zdravlje, mogu čuti i korisne savete stručnih lica o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života.

Ovo je osma akcija besplatnih preventivnih pregleda koji se organizuju širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: