Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 29. 6. 2017.

Ponovo će vojni avioni leteti iznad Niša

avion Nišlije, očekujte buku; foto: Matija Stojanović

U okviru redovne letačke obuke, mlazni motori vojnih aviona će ponovo parati niško nebo u periodu od 4. do 6. jula, najavljuju u Ratnom vazduhoplovstvu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Sasa

    17:45 // 29. 6. 2017.

    Zasto ne lete iznad BG ili NS? Pa ljudi su ih oterali odozgo. Jer ne zele da im se neko izivljava iznad glava do jedan sat iza ponoci. Ali zato imaju u drzavi gradjane drugog reda (ako se ovo moze drzavom nazvati). I ako se mi ovde mozemo gradjanima nazvati .... Da prelecu vojni avioni do duboko u noc i da avioni civilni slecu iznad grada. Pa kazite mi gde tos to ima...

    • Pentraksil

      00:57 // 30. 6. 2017.

      A gde da lete? Nisu piloti niti vojska kriva sto grad ne ume da kontrolise sirenje grada i da planira izmestanje itd. A sto se tice pitanja zasto Nis a ne BG ili NS. Nema to veze sa "izivljavanjem" vec sa polozajem i pozicijom aerodroma. Aerodrom u Nisu ima jednu od najboljih pozicija na Balkanu, idealan je za vezbanje nocnog sletanja i poletanja. Jednom u godinu dana lete i jadni mi, izivljavanje

  • Aca

    15:37 // 29. 6. 2017.

    Da li ima ovaj grad coveka koji će reći ne ovakvoj odluci očigledno da nema jer su svi poltroni na čelu sa gradonačelnikom!

  • Зашто се стално, али стално, угрожава мир и безбедност Нишлија?

    17:45 // 29. 6. 2017.

    Да ли је нишки аеродром једини авио полигон у Србији? Шта је са некадашњим помоћним аеродромима који су подизани ван насељених места? Операције које изводе, ипак по годинама произвдње стари авиони, предсатвљају латентну опасност ако се изводе изнад густог градског језгра.
    Довољно је што препуни Иљушин Ил-76 полеће изнад Булевара Немањића ( пре подне Видовдан 2017)! Па где то има?!Београђани не доз

    • Sasa

      18:52 // 29. 6. 2017.

      Bio sam juce ujtru na keju kad je iljusin poleteo, u trenutku kad je proleteo iznad tvrdjave bio je svega 10-ak metara iznad zemlje. Bukvalno kao da je iz tvrdjave poleteo. Videlo se da je natovaren i da se tesko penje.

  • koki

    16:49 // 29. 6. 2017.

    sramota.jel nebo iznad nisa jedini poligon u srbiji? pa gde je taj gradonacelnik<

  • aaa

    16:50 // 29. 6. 2017.

    Po ovoj vrucini samo su nam falili avioni, da ugodjaj bude kompletan.

  • Posmatrac

    18:57 // 29. 6. 2017.

    Veliki imperator i njegovi poltroni nas ocigledno vec uveliko pripremaju za dolazecu buducnost..... tesko se nama pise- samo to niko niti objavljuje javno (od strane drzavnog vrha) niti kapira (od strane ovcarskog, zatupavljenog naroda). Naravno- vojni invalid koji vodi ovaj grad ne sme ni da zucne........... Beee-beeeeee, ovcice!

  • Aleksandra

    16:08 // 29. 6. 2017.

    Znači, opet...

  • QGO

    11:45 // 30. 6. 2017.

    Kao neko ko se malo razume u avijaciju (a oni koji znaju sta znaci moj nick znaju i da se mnogo razumem), mogu da pucanstvu priopcim sledece - iznad grada je zabranjeno letenje na visini manjoj od 300 metara. Molio bih nadlezne da nam saopste zbog cega se to ne postuje. Hvala.

  • hljebahljebagospodaru

    19:38 // 29. 6. 2017.

    Interesuje me šta će gospodar Vučić reći ako se jedan od tih krševa nedaj Bože zakove u neku višespratnicu u gradu. Očigledno su vrlo brzo zaboravili nemio događaj od 07.04.2017 http://www.blic.rs/vesti/hronika/uzivo-tragedija-kod-sapca-srusio-se-vojni-avion-poginula-oba-pilota-foto-video/d45hlmm

  • Иван

    01:12 // 30. 6. 2017.

    Пошто нисам из те бранше, молио бих неког ко се разуме у летачке обуке да ми објасни зато борбени авиони морају у један после поноћи да пробијају звучни зид изнад града?

    • Bla bla

      09:17 // 30. 6. 2017.

      Naši avioni, osim MIG-a, nisu u stanju da probiju zvučni zid.

  • Stevan

    19:43 // 29. 6. 2017.

    A gde da lete da ne bi smetalo, u pustinju?

    • bATA pETROVIĆ

      08:38 // 30. 6. 2017.

      Tako je Stevane! Svuda u svetu vojni avioni vežbaju i danju i noću u gradovima gde živi 300.000 i više glava, ne manje, nikako. Jer oni vežbaju u realnim uslovima, kako bi efikasno štitili svoje dobre građane!Kako da vežbaju iznad pustara i vrleti, pa tamo nema naših dobrih građana koje bi branili od mrskog zločinca, pa tamo nema DECE koja se ovde ushićeno dive brzini i moćnom zvuku naših orlova.

  • nele

    09:43 // 30. 6. 2017.

    Jedva cekam! Sto se mene tice mogu da lete 365 dana u godini, 24/7! NAPRED JUNACI!

    • Dragan

      20:12 // 4. 7. 2017.

      Ima mnogo napaljenih ko sto si ti, pa zato oni i lete. A cinjenica je da su avioni najveci zagadjivaci a buka koju proizvode moze da osteti sluh. Oni koji su doziveli bombardovanje, mogu samo da se pitaju koji vojni mozak je smislio da se nadlece grad u kome spavaju bebe a stari i bolesni dozivljavaju stres. Nema zakona pa nema ni vojnog zakona kakav nam treba. Sirovine odlucuju.

  • Aperkat

    16:06 // 1. 7. 2017.

    Najavljenih investitora nigde,umesto toga,policijska parada i avioni na nebu.

  • Bla bla

    09:24 // 30. 6. 2017.

    Ne razumem naš narod, ne smeta vam što Niš ima najlošije finansije, što su na svakom koraku udarne rupe, što je grad prljav, što se ništa ne ulaže u infrastrukturu, što nam grad vode nesposobni ljudi, što je Niš postao kao divlji zapad, što nemam normalan muzej i još milion drugih stvari, ali vam zato smetaju avioni koji lete noću.

    • Bata Petrović

      10:50 // 30. 6. 2017.

      Čini se da vam je ime sasvim u skladu sa komentarom. Ne dao Bog, da se desi ono što može da se desi tokom takvih letova nad gradom.Tada bi ste valjda i vi, bla-bla- shvatili.Zvao sam par puta saobraćajnu policiju da kontroliše brzine vozila na deonici puta Radikinski put- Ulaz u Prvu kutinu.Tu živim. Ne smem da se bezbedno krećem po dvorištu od brzina preko 120km/h.Moralo je da se desi, logično..

  • djnenad

    23:10 // 4. 7. 2017.

    Da li mora da lete i posle 23h? Bahato, bez osecaja za druge. Nije jasno sta hoce da time da pokazu, a zalsno je sto gradjani nemaju kome da se obrate

  • Max

    08:32 // 30. 6. 2017.

    Kad ih ne mrzi neka lete.:-)

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: