Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 6. 7. 2012.

| Društvo

Ponovo deponija kod Oficirskog doma

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
deponija 06.07.2012
Deponija ispred Oficirskog doma 06.07.2012.

Kao što su Južne vesti do sada više puta pisale za deponiju ispred Oficirskog doma, za sada, izgleda nema leka. U celu priču se uključila i Komunalna policija.

Pre nešto više od godinu dana na inicijativu Južnih vesti gomila smeća ispred Oficirskog doma je očišćena. Ovog leta pravljenje deponije na ulazu u popularni Dom mladih je izgleda redovna pojava.

Pre petnestak dana JKP Mediana Niš optužilo je JKP Gorica, koje održava higijenu u parkovima, da svo đubre koje njihovi radnici sakupe na nišavskom keju samo izbace na ulicu, pošto tu čisti Mediana.

Jedan od direktora Mediane Bratislav Vučković tom prilikom je rekao da je to posledica "nesavršenosti gradske odluke" po kojoj je tako izvršena podela zaduženja među ova dva javna preduzeća. deponija2 Deponija kod Oficirskog doma 05.07.2012.

Izgleda da se ta “nesavršena odluka” nije promenila, obzirom da je deponija na istom mestu bila juče, a tu je bila i danas. Na licu mesta bili su i pripadnici Komunalne policije.

- Mi se već nekoliko dana borimo sa ovim problemom. Nama je rečeno u “Gorici” da njihov kamion ovo smeće izbacuje u pola dva svakog dana. Došli smo da se uverimo još jednom da je deponija tu i idemo u “Goricu” da sa direktorom nađemo rešenje problema – rekao je Južnim vestima Dejan Nikolić, komunalni policajac.

Nikolić je naglasio da će direktoru “Gorice” Branimiru Jezdimiroviću ponuditi nekoliko rešenja.

- Zahtevaćemo prvo da se smeće odvozi ujutru rano, jer nije mi jasno ako se već odvozi u pola 2, zašto ne bi moglo u 7 ujutru. Ako je to nemoguće daćemo predlog da se svo smeće sakupi u crne kese i ostavi sa strane, dok ne dođe kamion po njega. Ovako više ne može – bio je jasan Nikolić.

deponija3 Komunalni policajci su istakli da smeće najviše ostavljaju mladi koji uveče na keju i u amfiteatru piju pivo, a radnici koji to čiste, isto smeće samo gomilaju na ulazu u Oficirski dom.

Rešenje problema na vidiku

Direktor JKP "Gorica" Branimir Jezdimirović potvrdio Južnim vestima da će se smeće ispred Oficirskog doma od sutra odvoziti u ranim jutarnjim satima.

- Prvo to nije deponija, mi ne pravimo tu deponiju namerno, nego radnici samo prikupljaju smeće na tom mestu dok ne dođe vozilo. Od sutra ćemo mi to odmah ujutru izvoziti tako da neće biti ni to – rekao je Jezdimirović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    14:30 // 6. 7. 2012.

    Kakva će biti saradnja u novoj gradskoj vlasti između SPS-a i URS-a, vidi se najbolje na ovom primeru. A to je ono čuveno "ima četka, ima kofa, nema voda, pa onda ima kofa, ima voda, nema četka i na kraju ima četka, ima voda, nema kofa".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: