Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 5. 3. 2024.

| Društvo

Ponovo ispale kocke iz zidina Tvrđave, za sređivanje se čeka KLER

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Tvrdjava Nis kamen foto Nikola Djukic 3
Kocke na zemlji; foto: Nikola Đukić

Nekoliko kamenih kocki ispalo je iz zidina niške Tvrđave, a za sređivanje oštećenja čeka se javna nabavka koju mora da raspiše Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Većnica za kulturu Adriana Anastasov kaže da je Zavod za zaštitu spomenika obavestio o tome Grad Niš, a Grad Niš je to prosledio KLER-u odakle ne odgovaraju kada će nabavka biti pokrenuta.

Tvrdjava Nis kamen foto Nikola Djukic 5 Novo oštećenje niške Tvrđave; foto: Nikola Đukić Prošle godine Tvrđava je obeležila 300. godišnjicu, a u 301. godini postojanja već je "doživela" drugo oštećenje. Početkom godine su ispale kocke kod ulaza, ali sada je situacija malo gora.

Više kamenih kocki sa zidina Tvrđave ka pijaci i Rovčetu ispalo je i nalazi se na zemlji ispred. Većnica za kulturu Adriana Anastasov kaže da je Zavod za spomenike obavestio Grad, a Grad prosledio informaciju KLER-u.

Da bi se uradili bilo kakvi radovi, uz uslove Zavoda, mora da se raspiše nabavka i izabere izvođač radova koji bi to uradio, pod određenim uslovima, kao što je bilo i pre dve godine kada su ispale table sa druge strane Tvrđave. Nabavka će biti raspisana za sve nepravilnosti u vezi sa celom Tvrđavom, ali to ćete morati da pitate KLER - rekla je Anastasov.

Kada će biti raspisana javna nabavka i šta će tačno biti traženo pitanja su koja su prosleđena KLER-u, ali odgovora nema.

Početkom godine gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je “prolećno sređivanje” Tvrđave, a verovatno ovo nije deo sređivanja.

Grad Niš je formirao odsek u Turističkoj organizaciji čija je nadležnost briga o Tvrđavi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    20:13 // 6. 3. 2024.

    ...а имају и оригиналне нацрте...њихови стручњаци би радо помогли...без накнаде,као"гест добре воље"...шта је ту лоше...?!

  • Гага

    20:09 // 6. 3. 2024.

    Савремена Реп.Турска,од таквих(обновљених и конзервирани)објеката и артефаката,убире десетине милијарди € и $,годишње...одлично знају како се то ради

  • Aleksandra

    14:27 // 6. 3. 2024.

    @tutifruti
    Potpuno ste u pravu. Lokacija je fenomenalna za zgradu koju bi mogao da sagradi neki SNS investitor. Mada, i Park Sv. Save je dobar... Čair...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: