Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 16. 1. 2017.

| Društvo

Ponovo ledeni dani i sneg u Nišu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Dobro se obucite narednih dana; foto: Vanja Keser
Dobro se obucite narednih dana; foto: Vanja Keser

Kako Nišlije i putare ne bi ponovo iznenadio sneg, iz niške Meteorološke stanice upozoravaju da će narednih dana ponovo biti ledeno sa temperaturama do -15 stepeni, a očekuje se i više snega. Zbog jakog vetra, kažu, mogući su i snežni nanosi koji su prethodnih nedelja pravili probleme.

Do četvrtka 19. januara će svakog dana povremeno vejati, kažu, pa će visina snega u nižim predelima biti od 5 do 10 cm, a na planinama i oko 30 cm. Duvaće jak vetar, a najniže temperature biće od -8 do -4 stepena, a najviše od -5 do 0 stepeni.

Do ponedeljka 23. januara u većini mesta na području Srbije očekuju se ledeni dani. Do četvrtka povremeno sneg, u nižim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača. Od petka suvo uz postepeno razvedravanje, ali i dalje veoma hladno - kažu u Meteorološkoj stanici.

Temeprature za vikend će ići i do -15 stepeni, pa će Nišlijama biti neophodna zimska oprema.

Podsetimo, zbog ledenih dana i snega koji je neprekidno padao početkom godine putevi u Nišu su uglavnom bili neprohodni. Na Badnji dan se dogodio lančani sudar u Nišu u kome je 17 ljudi povređeno. Mladić koji je tada nestao još nije pronađen, a 4 osobe na jugu Srbije su umrle od smrzavanja, dok je jedan čovek nedavno pronađen mrtav u snegu kod Medveđe

Saobraćaj je tada bio obustavljen na auto-putu od Niša do Leskovca zbog slabe vidljivosti i jakog vetra koji je nanosio sneg. Vanredna situacija tada je zbog nevremena bila proglašena u nekoliko opština na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • lahor

    05:59 // 17. 1. 2017.

    Preživecemo i to

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: