Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 7. 2. 2023.

| Društvo

Ponovo najavljena gradnja spalionice životinjskog otpada u Leskovcu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
JKP Komunalac Leskovac
Procenjena vrednost investicije 60 miliona dinara, početak radova najavljen do kraja godine; foto: M. M.

Iako je bilo planirano da Leskovac spalionicu za uklanjanje životinskih lešava dobije još tokom 2021. godine, taj projekat ponovo je pokrenut, rekao je direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović i najavio da bi gradnja trebalo da počne do kraja ove godine. On je potvrdio da će kafilerija biti građena pored deponije Željkovac i azila za pse, ali i istakao da je procenjena vrednost investicije 60 miliona dinara.

Koliko bi spalionica značila tom kraju govore i podaci da samo obližnje mesare izbace oko 85 tona godišnje životinjskog otpada koji, po rečima prvog čoveka Komunalca, sada najčešće završava na divljim deponijama, u dolinama reka i u kanalima pored puteva pa bi upravo gradnja postrojenja za odlaganje životinjskog otpada trebalo dodatno da doprinese očuvanju životne sredine u leskovačkom kraju. Cvetanović i Sinadinović - Komunalac Leskovac Sinadinović kaže da će spalionica pomoći u očuvanju životne sredine ; foto: Grad Leskovac

Na ovaj način ćemo uspeti da ekološkim putem odlažemo ostatke životinjskog porekla onako kako to treba. Što se tiče samog projekta, mi smo uradili idejno rešenje, kao i studiju izvodljivosti. U toku je izrada urbanističkog projekta i on će u toku meseca biti završen. Dinamika je takva da u trećem kvartalu izaberemo izvođača radova, da oni počnu krajem godine i budu završeni na proleće 2024. godine - rekao je Sinadinović.

Procenjena vrednost projekta je 60 miliona dinara, ali to nije jedini projekat, kako kaže direktor Komunalca, na kome će to preduzeće raditi pa će tako 10 miliona iz budžeta Grada biti izdvojeno za proširenje kapaciteta azila za pse, pored koga će se graditi i spalionica.

Podsetimo, Odeljenje za javne nabavke Leskovca je projekat gradnje spalionice odobrilo još za 2021. godinu i tada je saopšteno da bi kapacitet Postrojenja trebalo da bude između 200 i 300 tona na godišnjem nivou.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    17:39 // 7. 2. 2023.

    "On je potvrdio da će kafilerija biti građena pored deponije Željkovac i azila za pse"...
    Zaista genijalna, napredna ideja i plan. Napravite krematorijum odmah pored azila za zivotinje u kome ce psi vec ziveti pod konstantnim stresom i u katastrofalnim uslovima sa uzasnim tretmanom, pa ce jos i morati da mirisu i udisu smrad leseva mrtvih pasa i ostalih zivotinja koje ce se tu spaljivati.
    Ludilo

  • Gaga

    17:08 // 7. 2. 2023.

    Posle modernog vodovoda,kanaliz.kolektora,gasifikacije,Leskovcani prave jos jedan kvalitetan iskorak u 21.vek!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: