Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 18. 2. 2013.

| Društvo

Ponovo oštećen most kod Tvrđave

Autor:J.C.Izvor:Južne vesti
most-tvrdjava.jpg

Na pešačkom delu Tvrđavskog mosta u centru Niša na dva mesta otpao je gornji sloj asfalta, pa se kroz rupe između betonskih ploča vidi reka.

Osim ovih rupa, propao je i deo kolovoza koji se nalazi neposredno pre početka mosta. most rupa Pogled sa visine; rupa kroz pešačku stazu mosta

Nišlijka Marija Mitrović, koja radi na Cvetnoj pijaci, već dve godine prolazi ovim mostom koji, kako kaže, “posle svake popravke deluje još nebezbednije”.

- Često se pojave manje rupe i otpadne gornji sloj asfalta, a primetila sam da tek kad možemo da vidimo reku kroz te rupe neko izađe da to popravi. To ne potraje ni celih godinu dana, pa se ponovo isto desi. Ipak je ovo centar grada i verovatno najprometniji most, red je da ga jednom naprave kako treba - kaže Marija Mitrović.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da su “primetili oštećenja" i da je "izdat nalog da se izvrši popravka”.

- Obeležićemo taj deo mosta kao upozorenje za sugrađane. Verovatno će za popravku biti potrebno 15 do 20 dana dok sazri nova betonska ploča koju ćemo postaviti. Ovakva oštećenja česta su zimi zbog soli i leda koji razjedaju beton. Most ima specifičnu konstrukciju i sastavljen je od ploča koje se periodično menjaju - kaže Dragan Videnović, PR Direkcije.

most Decembar 2012. godineOn dodaje da je potrebno da most sveobuhvatno bude renoviran kako se ovakva oštećenja ne bi dešavala. Međutim, Videnović kaže da to za sada nije moguće jer o tome mora da se odlučuje "na nekom višem nivou".

Pešački deo mosta popravlja se svake godine, ali i to po pravilu tek posle pisanja medija o tome. Velike rupe pojavile su se marta 2011, a popunjene su tek aprila, dok je poslednji put popravljan pre nepuna 2 meseca, tačnije sredinom decembra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svevladovic

    01:03 // 27. 2. 2013.

    Ljudi, most je popravljen!!!
    Majstori zasvajsovali metalnu plocu preko rupe i to je to :D
    JV: Idite i slikajte pa pokazite ljudima da vide. Ne da su ga popravili nego kao da je PR Videnovic licno rukovodio poslom ;)

  • Meda

    11:47 // 19. 2. 2013.

    I most kod Ćele kule je u katastrofalnom stanju.

  • Jelena Djordjevic

    10:02 // 19. 2. 2013.

    So i led? Da, ove sezone smo baš bili žestoko zavejani i sipali ko zna koliko tona soli, pogotovo na pešačke delove, uvek se dobro zaspu trotoari solju! O čemu ovaj čovek priča?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: