Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 18. 2. 2013.

Ponovo oštećen most kod Tvrđave

most-tvrdjava.jpg

Na pešačkom delu Tvrđavskog mosta u centru Niša na dva mesta otpao je gornji sloj asfalta, pa se kroz rupe između betonskih ploča vidi reka.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Bojan Malikov

    09:20 // 19. 2. 2013.

    ma vazno da su u Beogradu svi mostovi ok.

  • srba

    12:27 // 18. 2. 2013.

    Pa to je nas bane popravljao,
    Onom coveku ne bih dao da cuva ni nacrtanu ovcu!

  • radnik

    12:54 // 18. 2. 2013.

    Ja u privatnoj firmi kad nesto odradim i ako se u dogledno vreme nesto desi, ja snosim odgovornost . Ko je kaznjen za ovo i ko snosi odgovornost. Muka mi je vise od zaposljenih po drzavnim preduzecima.

  • petar stojic

    20:13 // 18. 2. 2013.

    Opet ovaj Videnovic? Taj neradnik se stalno javlja umesto da nesto korisno uradi. Pricao je nekakve nebuloze o nedostatku sredstava za uklanjanje grafita na Sabanovom spomeniku. Sada nam prica nekakve gluposti o razlozima propadanja betona na mostu iako svi znamo da je pravi uzrok kradja materijala pri izvrsavanju radova. Da je srece i pravde svi koji su upetljani u te marifetluke bi trebalo da zaglave visevekovnu robiju. Naravno, na celu te robijaske kolone bi trebao da bude Videnovic, kao glasnogovornik ovdasnjih bandita i desperadosa.

  • marko

    12:23 // 18. 2. 2013.

    Dok neko izrazito ne padne dole,nece ga popraviti...

  • abrakadabra

    12:53 // 18. 2. 2013.

    Ovaj most je toliko ruglo da ga uopste ne treba obnavljati!U samom centru trebali bi da imamo most koji bi na neki nacin bio simbol grada i zajedno sa tvrdjavom cinio jednu celinu.Ako u BG mogu da grade onolike mostove sa po 6 traka ne vidim zasto mi ne mozemo da premostimo ovu nasu Nisavu kako treba-nema je ni 20 metara.Da most bude jedna vrsta atrakcije za turiste i sve one koji dolaze u Nis,a da mi svakodnevno uzivamo u njemu...Osvetljen ukrasnim lampionima(koji rade nocu) i ukrasen recimo skulpturama ljudi koji su obelezili istoriju ovoga grada.Samo kao primer neka gradski urbanisti pogledaju most umetnosti u Skoplju ako su im vec Budimpesta i Prag daleko. http://farm9.staticflickr.com/8301/7950891408_a310de193b_b.jpg

    • Ivan Milovanovic

      14:24 // 18. 2. 2013.

      Taj most previse "radi" da bio imao tako tanak asfalt preko betonskih ploca.. Mislim da je to previse saobracaja za njega, on po planu treba da se pretvori u pesacki i mislim da je krajnji trenutak za to. Poplocati ga lepo kao nastavak Trga u centru i staviti mu neku lepsu ogradu i osvetljenje, da zaista bude atraktivan, sarmantan, skockan i nalickan.. Ovako izgleda kao neka privremena skela a ono centralni most u gradu..

    • Dr.Pravdic

      18:46 // 18. 2. 2013.

      Slazem se i predlazem da nasi urbanisti razmisle o replici starog gvozdenog mosta koji bi bio i turisticka atrakcija.Ili nekoj vrsti srednjevekovnog kamenog mosta a u skladu sa tvdjavom.

    • paparazzo

      17:39 // 19. 2. 2013.

      Svaka cast za komentar,ideja odlicna samo je treba realizovati.

  • Svevladovic

    14:06 // 18. 2. 2013.

    A sto ne bismo napravili jedan kruzni tok na sred mosta? ;)

    "Ovakva oštećenja česta su zimi zbog soli i leda koji razjedaju beton. Most ima specifičnu konstrukciju i sastavljen je od ploča koje se periodično menjaju - kaže Dragan Videnović, PR Direkcije."

    Ovo stvarno postaje komedija, ljudi... Videnovicu, ostecenja nastaju kad se ugradi "posan" asfalt u debljini od 1,5 cm!!! Evo, ja cu ti odrzati kurs Osnova gradjevinarstva besplatno, isto kao sto ti "volontiras" na NTV. Kakvo periodicno menjanje ploca na mostu?! O cemu pricas, covece?! Vi ga tako pravite da mora periodicno da se krpi jer fuserisete i zakidate na metarijalu. Tako sami sebi obezbedjujete posao... A niko to i ne kontrolise, vazno je da ima da se lapa.

    Ajd' jos jedanput da te lepo zamolim: ne javljaj se vise kad te novinari zovu. Znas onu: "Bolje da cutim i ostavljam utisak budale nego da progovorim i otklonim svaku sumnju"...

  • zoran

    17:08 // 18. 2. 2013.

    Najbolje da ga srusimo,pa da ga ne popravljaju svaka 2 meseca.Vidite li sta oni rade?Svaki posao fuserajski obave,pa se onda javlja veliki spasilac grada i njegove okoline,da bi se slikao narednih mesec dana i tvrdio kako da njega nema sve bi u Nisu propalo i stalo.A ja skrecem paznju Juznim vestima na jednu zgradu u ulici 7 juli,preko puta crkve.Nova lepa zgrada,napravise je pa onda stavise neke sine ispod balkona.Jedan covek,gradjevinac po struci mi rece da je poremecena statika zgrade i zato je to moralo da se uradi.A ja se pitam,ko li dade upotrebnu dozvolu za tu zgradu?Sve dok takvi kao taj i kao onaj spasilac Nisa sto se ne skida sa TV vrsljaju ovim nasim gradom ne zaglave,nema nama napred i boljeg.

  • mostogradnja

    19:22 // 18. 2. 2013.

    Da li je moguće da pored tolikih inženjera i u Direkciji i u gradu uopšte "objašnjenja" o održavanju i sanaciji mostova daju laici koji nemaju pojma o građevinarstvu?! Čemu onda Građevinski fakultet ako je dovoljan kurs za novinara?! Sramota i blamaža za struku...

    • Aca

      10:32 // 19. 2. 2013.

      Njegova "objašnjenja" su ustvari "stručni nalazi" tih nazovi inženjera u tzv. direkciji za tzv. izgradnju grada.

  • Meda

    11:47 // 19. 2. 2013.

    I most kod Ćele kule je u katastrofalnom stanju.

  • Nislijka

    11:33 // 18. 2. 2013.

    Sazreva im betonska ploca 2 nedelje, pa kad je nameste, posle ne traje ni toliko. Ko god da se bavi ovim problemom cini se da se i ne razume preterano u to.

  • Pera

    12:30 // 18. 2. 2013.

    Ja bih najradije da mi taj most zapalimo a onda ce valjda da se sete gradski oci.

    http://www.youtube.com/watch?v=r3ZKB3ylY2Q

  • Dr.Pravdic

    13:09 // 18. 2. 2013.

    Otkud ovaj Videnovic kao PR Direkcije,zar on nije u Niskoj TV,ili tamo tezgari kao kadrovsko "pojacanje".Banana je zauzet vecim investicijama i asfaltiranjem sokaka za koje ne idu tenderi i ne treba projektna dokumentacija a ovo je mala rupa.

  • Johny

    13:42 // 18. 2. 2013.

    Eto posla za Bananu :v

  • Dasak Vetra

    14:33 // 18. 2. 2013.

    Pa zar taj most nije renoviran skoro.Toliko o kvalitetu rada i istrajnosti materijala.Izgleda da jedan milimeter manje ko zna koliko i kome u dzep vise.

  • Kum

    16:02 // 18. 2. 2013.

    Ko gradi taj i ima.KO sanira taj jos vise ima!Pitam se koliko kostaju dosadasnje sanacije ovog mosta? I koliko je nas veliki Graditelj nad Graditeljima,nas Bananamen strpao love u dzep?

  • Svevladovic

    01:03 // 27. 2. 2013.

    Ljudi, most je popravljen!!!
    Majstori zasvajsovali metalnu plocu preko rupe i to je to :D
    JV: Idite i slikajte pa pokazite ljudima da vide. Ne da su ga popravili nego kao da je PR Videnovic licno rukovodio poslom ;)

  • Jelena Djordjevic

    10:02 // 19. 2. 2013.

    So i led? Da, ove sezone smo baš bili žestoko zavejani i sipali ko zna koliko tona soli, pogotovo na pešačke delove, uvek se dobro zaspu trotoari solju! O čemu ovaj čovek priča?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: