Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 6. 8. 2014.

| Društvo

Ponovo oštećena česma na keju

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
Ostecena-cesma.jpg
Natpisu nedostaju slova

Česma na nišavskom keju, na platou ispred hotela “My place”, oštećena je po drugi put za nešto više od 4 meseca od kada je izgrađena.

Nepuna dva meseca otkako je puštena u rad, česma se našla na meti vandala koji su ovog puta sa natpisa “In hoc signo vinces” na česmi, skinuli dva slova, a nekoliko preostalih okrnjili. česma Natpis okrnjen drugi put

Šef službe za zajedničke poslove u Gradskoj opštini Medijana Tihomir Krstić kaže da će iz ove opštine poslati saradnike na teren i da će ubrzo preuzeti neophodne mere kada je reč o saniranju štete.

- Imamo veliki problem kada je reč o održavanju javnih česama. Nemam reči koliko je neodgovorno i bahato ponašanje pojedinih građana, kao da te česme nisu pravljene i za njih. Danas napravimo česmu, sutradan je nađemo okrenutu naglavačke, tako da je sasvim logično da očekujemo da će se ovakvo ponašanje nastaviti – ističe Krstić.

Kao još jedan od problema, Krstić navodi i to što je latinski natpis na ovoj česmi napravljen od stiropora, iako izgleda kao da je od masivnijeg materijala, “tako da i malo dete može da ga skine”.

Podsetimo, česma na keju je prvi put oštećena samo par nedelja otkako je izgrađena, i to pre nego što je uopšte počela da radi, i tom prilikom je ukradena slavina, a nekoliko slova je okrnjeno. 

Ova česma je 12. po redu koja je puštena u rad, kao deo projekta “17 česama za 17 vekova hrišćanstva” koji realizuje GO Medijana. Pored nje, još deset česama je na teritoriji opštine Medijana, a jedna se nalazi u centru Medoševca, u Opštini Crveni Krst. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mike

    00:23 // 7. 8. 2014.

    Ruzne li cesme...

  • hedonist

    18:05 // 6. 8. 2014.

    ludilo,bahatost,polusvet!i jos jednom-nis,odavno,nije GRAD!

  • mile

    17:59 // 6. 8. 2014.

    Da su napravili kasvetno i od jakog materijala nebi moglo tako lako da se unisti. Slova su od stiropora prekrivena lepkom za fasadu i bojom! kvalitet jednak nuli! NE OPRAVDAVAM IDIOTE,ali....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: