Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 2. 11. 2012.

| Društvo

Ponovo pešački prelaz u centru Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pešački-prelaz-u-centru.jpg
Uskoro prelazak ulice dozvoljen, Arhivska fotografija

Do kraja meseca prema odluci Gradskog veća, u centru Niša, kod Robne kuće “Beograd”, ponovo  bi trebalo da bude postavljen pešački prelaz, ovog puta sa semaforima.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković kaže da su presudile brojne sugestije i promedbe građana. Pokrenuta je inicijativa i u dogovoru sa Saobraćajnom policijom pešački prelaz će biti ponovo postavljen u centru Niša.

- Ovlašćene kuće uradile su projekat postavljana pešačkog prelaza sa semaforom na toj relaciji. To će zbog gužve biti jedan interval od 15 do 20 sekundi – kaže Zdravković.

Time bi se sprečile eventualne incidentne situacije koje se sada dešavaju, a što je najvažnije biće omogućeno nesmetano prelaženje ulice onima koji nisu u mogućnosti da siđu u podzemni prolaz.

Većnik Zdravković nije precizirao gde će se tačno nalaziti pešački prelaz, ali je rekao da bi sve trebalo da bude završeno do kraja meseca, jer je projekat već urađen, Uprava za saobraćaj je dala saglasnost, a na potezu su izvođači radova.

Na ovom mestu u centru Niša skoro svakodnevno se događaju incidentne situacije, a pre desetak dana je autobus udario ženu koja prelazila ulicu Milojka Lešjanina

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ki 9 ki

    10:05 // 7. 11. 2012.

    Ja mislim da smo mi komplet nenormalni,ali stvarno smo dosli do dna i ostali bez mozga. Prvo skinemo pesacki pa ilozimo pare poplocamo sredimo,kupimo i platforme i pokretne stepenice.E sad kupujemo semafor ,pravimo saobracajni haos?! Isto kao kod stadiona sredimo parking potrosimo pare ,pa ga raskopamo posle godinu dana ?! Isto i sa parkingom u Skopljanskoj gde je sad na keju zgrada nikla i tu su potrosene gradske pare tacnije bacene jer je parkin rasturen posle dve godine?! Ljudi bre pa ovo ni Svajcerska nemoze da izdrzi ovoliko rasipnistvo,a o pljackama ,namestenim tendrima i da ne pricam

  • Darko Zbiljic

    13:13 // 5. 11. 2012.

    Jos jedna nesposobna vlasu u Nisu!!! Sredite podzemni prolaz pokretnim stepenicama u oba pravca, odnosno trakom da mogu i invalidi i majke sa kolicima da se krecu i resen problem... Kakav semafor i pesacki prelac boze sacuvaj!!!

  • milan mitic

    22:38 // 4. 11. 2012.

    Ovo je skandalozno,ovo je potpuni poraz struke i zdravog razuma,ovo samo govori kakvi populisti nas vodaju.Pa zar je podzemni prolaz pravljen zbog lokala???Daleko smo mi par svetlosnih godina od EU,ne zbog Kosova,vec zbog naseg nakaradnog mentaliteta

    • Nikola

      12:48 // 5. 11. 2012.

      Posto vidim da nisi izasao iz ove zemlje, obavesticu te da pricas totalne nebuloze. Recimo centar Madrida (to je onaj grad odakle je poznati fudbalski klub Real, za njega si verovatno cuo) je zona usporenog saobracaja gde su pesaci ti koji uvek imaju prednost. U kojoj si to svetskoj metropoli video da GLAVNU pesacku ulicu sece kolovoz BEZ pesackog prelaza, bas me zanima.

    • B

      17:06 // 8. 11. 2012.

      Браво Никола. :) Ето у томе је проблем, свуда у европи, а и шире, постоји тенденција избацивања аутомобилског и форсирање пешачког и бициклистичког саобраћаја у центра града, једино у земљама тзв. трећег света, где изгледа спада и Србија, је тренд обрнут.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: