Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 20. 4. 2017.

| Društvo

Ponovo pomeren rok za kompletan završetak izgradnje Kliničkog centra

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Kompletni radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja maja; ilustracija; foto: arhiva JV
Kompletni radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja maja; ilustracija; foto: arhiva JV

Iako je krajem decembra prošle godine direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović najavio da će do kraja marta biti završeni radovi na novom zdravstvenom centru, rokovi se ponovo pomeraju. Grubi građevinski radovi su završeni, pojašnjava, ali bi isporuka nove opreme i montaža trebalo da bude gotova do kraja maja.

Radovanović kaže da nije bilo “takozvanog otvaranja” zbog toga što poznaje “lošu” praksu otvaranja objekata po nekoliko puta, ali i zato što nije želeo da koristi “ovaj kapitalni i važan objekat za Grad Niš i jug Srbije u predizborne svrhe”.

Važno je da su grubi građevinski radovi na objektu završeni, kao i da je potpisan ugovor za tehnički prijem objekta. Rok za tehnički prijem je 60 dana tj. do kraja maja 2017. Nikakav rok za gradnju nije probijen, jer bi u suprotnom bile aktivirane bankarske garancije i naplaćena šteta od izvođača radova - pojašnjava Radovanović.

Pre 10 dana je završen tender za nabavku opreme, dodaje Radovanović, a skoro 2 milijarde dinara za najsavremeniju opremu je, kaže, iz budžeta obezbedila Vlada Srbije.

Kaže i da je rok za isporuku i montažu kompletne opreme 25. maj i da ona “svakodnevno stiže i montira se”.

Ostalo je da se pripreme ordinacije za tzv. tešku opremu (1 magnet, 3 multislajsna skenera, tri angio sale) iz prostog razloga što nije bilo moguće to raditi dok nismo znali čija je oprema (Siemens, GE ili neka druga). Svaki proizvođac ima svoje specifične zahteve - kazao je Radovanović.

Do kraja maja bi, prema njegovim rečima, a “u skladu sa zakonom i propisima” trebalo da bude kompletno završen novi niški Klinički centar.

Podsetimo da je ideja izgradnje novog Kliničkog centra u Nišu stara skoro 40 godina, a rokovi su probijani bezbroj puta, da bi oktobra 2013. godine zvanično počeli radovi na rekonstrukciji.

Prema ranijim najavama, u novom zdravstvenom centru biće 17 operacionih sala, Urgentni centar, Centar za operacije, intenzivna nega, dijagnostika i radioterapija. On će se prostirati na preko 44.000 kvadrata, a od toga je oko 20.000 novoigrađen objekat, a ostatak rekonstruisan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Markovic

    13:40 // 21. 4. 2017.

    Dobro je g-din Radovanović rekao
    klinički centar bice završen do kraja maja, ali nije dao i koje godine.
    Kakvi su izvođači, preduzeća bez renomea, mnogo je urađeno.
    I

    • Smuk

      14:50 // 21. 4. 2017.

      @Marko Markovic :
      Ja pa ti !

  • Срба

    01:36 // 21. 4. 2017.

    Не липшите магарци нишки до зелене траве.

  • QGO

    19:53 // 20. 4. 2017.

    Nekada davno bese referendum za samodoprinos u Nisu i u kampanji ubedjivanja naroda je bilo obecanje da ce se sredsvima samodoprinosa izgraditi klinicki centar. Referendum nije uspeo ali su onda dve nedelje isli po kucama i na silu prikupljali glasove. Ja sam pokrenuo peticiju protiv te mucke, sakupio za dva dana 200 potpisa i posalo Ustavnom sudu. Oni su se proglasili nenadleznim. Eto, da se zna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: