Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 23. 2. 2019.

| Politika

Ponovo protesti u Vlasotincu, Pirotu i Prokuplju, prvi u Lebanu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest
Protestovaće dok im ne ispune zahteve, foto: B. A.

Vlasotinčani će se i ove subote, 23. februara u 18 sati okupiti ispred opštinske zgrade kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u državi i na lokalu, ali i ponovili zahteve koji do sada nisu ispunjeni. Demonstranti će na ulice izaći i u Pirotu i Prokuplju, a prvi put će se protestima pridružiti i stanovnici Lebana.

Građani Prokuplja koji se protive "režimu i diktaturi Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke", okupiće se i večeras, sedmi put zaredom na Trgu Topličkih junaka u Prokuplju, gde će nakon kraćeg govora krenuti u protestnu šetnju ulicama grada.

Kako kažu organizatori, bunt naroda neće prestati dok god ostavku ne podnese "putujući poslanik Darko Laketić, ne smene svi penzioneri na funkcijama i većnici u lokalnoj vlasti, prestane partijsko zapošljavanje", a najavljeno je da će se večeras pridodati i novi zahtev - ostavka gradonačelnika Aleksandra Simonovića. Poslednji zahtev je usledio nakon što je u javnosti "procurila" informacija da je Simonović od početka svog mandata primao nezakonito platu koja je uvećana za 30 odsto.

Organizatori napominju da će nakon kraćeg govora, okupljeni ponovo prošetati glavnom ulicom, koja je i deo državnog puta Niš-Priština.


U Pirotu će svako moći da se obrati demonstrantima

Sa željom da "ostanu da žive u Srbiji", Piroćanci će se i ove subote okupiti na trgu Pirotskih ratnika od 18 sati. Organizatori smatraju da će na protest doći nezadovoljni građani i oni koje nije strah, te da nema potrebe da pozivaju ljude. Bez razglasa i gostujućih govornika, okupiće se ponovo na trgu ispred Doma kulture, a svako ko ima želju da se obrati okupljenima, moći će to da učini. Odatle će se, najavljuju, prošeteti centralnom pešačkom zonom.

Pomozimo sugrađanima da se oslobode straha, borite se za sebe i za svoju decu. Ako se borimo za ono u šta verujemo, nije bitno koliko smo - poručuju organizatori.


Četvrti protesti u Vlasotincu, prvi u Lebanu

Ostavka predsednika Opštine Zorana Todorovića, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, donošenje Lokalnog antikorupcijskog plana i formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma, prestanak partijskog zapošljavanja, hitno rešavanje problema divljih deponija na Konopničkom putu i depolitizacija Fudbalskog kluba Vlasina - zahtevi su nezadovoljnih Vlasotinčana.

Pozivamo sve nezadovoljne građane da nam se pridruže. Vreme je da nešto promenimo - kažu organizatori.

Protestima će se prvi put pridružiti i stanovnici Lebana koji će se, takođe u 18 sati okupiti ispred Doma kulture. Zahtevi nezadovoljnih Lebančana su ostavka predsednika Opštine Ivana Bogdanovića, predsednika Skupštine Srđana Jovića, kao i predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Ne želimo više da se pare svih građana bahato troše na nepotrebne stvari - kažu organizatori.

Nakon okupljanja ispred Doma kulture, prošetaće do parka kod vrtića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toma

    13:39 // 1. 3. 2019.

    Setaju samo badavdzije koji neznaju sta ce sa sobom.

  • BOT

    12:18 // 26. 2. 2019.

    Setaci nemaju druga posla osim da se uvek za nesto bune sve im malo,vise vole da nista ne rade(da ne rade fabrike a to smo vec imali) i da sede kuci a da i novac pada u krilo(imali smo prazne novcanike)...Shvatite da mi zelimo fabrike i pune novcanike i necemo setace na vlasti

  • Gaga

    20:43 // 23. 2. 2019.

    A ti, botuješ li botuješ.Sram te bilo!Zbog takvih i izlazi narod na proteste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: