Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 22. 12. 2017.

| Društvo

Ponovo rade “Vranjske”

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
vranjske
Ponovo rade "Vranjske"; printscreen

Portal nekadašnjeg nedeljnika Vranjske koji je nedavno prestao da izlazi, a ubrzo zatim je, posle ogromnih pritisaka vlasti, ugašeno i onlajn izdanje, zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih ponovo radi.

Novi glavni i odgovorni urednik portala Saša Stojković objašnjava za Južne vesti da će portal u narednom periodu funkcionisati kao medij nevladinog sektora, kao deo Udruženja građana „Tim za razvoj i intgracije“, a svi novinari će za sada svoj posao obavljati volonterski.

Naglasio bih da redakciju čine skoro svi novinari Vranjskih koji su bili njeni članovi i pre gašenja štampanog izdanja. Videćemo kako će se stvari odvijati, ali očekujemo svaku pomoć i podršku građana. Za sada svi radimo volonterski, a na Vranju i Vranjancima je da pokažu, u vremenu koje dolazi, da li žele i da li im je potreban jedan ovakav medij - kaže novi urednik Saša Stojković.

Novine Vranjske bile su najuticajniji i najcitiraniji lokalni štampani medij u Srbiji, a ugašene su posle 23 godine izlaženja. Njihovo gašenje iniciralo je niz protesta, od „Stojim uz Vranjske“ do „Bukom protiv medijskog mraka“.

Sa mesta glavnog urednika povukao se Vukašin Obradović, direktor i osnivač novina, nekadašnji predsednik NUNS-a, a redakcija je, posle izvesne konsolidacije, rešila da nastavi sa radom.

Misija Vranjskih uvek je bila i ostaće profesionalno, tačno i pravovremeno informisanje, i od toga nećemo odustati. Bez obzira na sve, ili baš uprkos svemu, želimo da živimo, i želimo da svima pokažemo da može i ljudskije, i normalniije, i profesionalnije – objašnjava Stojković.

Na kraju on zaključuje da je izveštavanje u interesu građana jedini cilj, i baš zato očekuje nove napade i na redakciju i na svakog njenog člana pojedinačno.

Ali verujemo da imamo snage, da i jug Srbije ima snage da se sa tim izbori, i da nastavi borbu za jedno normalnije sutra, koga se nećemo bojati, nego ćemo mu svim svojim kapacitetima izlaziti u susret - kaže na kraju Stojković.

Nakon gašenja i portala mnogi Vranjanci su putem društvenih mreža da se ne odustane od kako su ga nazivali jedinog „slobodnog“ medija u ovom gradu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Anastasija Marković

    20:51 // 24. 12. 2017.

    Nabavljene su pare za sajt, ali nema još dovoljo za štampano izdanje. Prvo treba izmiriti dažbine i poreze državi. Osnivač i vlasnik umesto da radi za svoje novine šparta po Srbiji i žali se na državu koja traži od njega da izmiri porez.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: