Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 24. 10. 2017.

| Društvo

Ponovo radi vrtić “Crvenkapa” u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Vrtić Crvenkapa
Konačno završeno renoviranje, deca krenula u vrtić "Crvenkapa"; foto: JV/J. A.

Renoviranje obdaništa “Crvenkapa” u Mokranjčevoj ulici u Nišu je posle nekoliko odlaganja konačno završeno, pa roditelji ponovo mogu da vode decu na čuvanje u vrtić koji je sada, kako kaže direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić, skoro pa potpuno nov.

Mališane su juče dočekale nove sobe, nameštaj, igračke i tepisi, navodi direktorka, jer je sve renovirano. Zato će se deca, dodaje, ubuduće osećati kao da idu u nov vrtić. Renovirana soba Vrtić ima nove sobe, nameštaj, igračke; foto: JV/J. A.

Mnogo smo srećni, a roditelji su zadovoljni, čujem da je takva situacija na terenu. Deca su dobila takoreći pa nov vrtić i sve je u funkciji vaspitno-obrazovnog rada na tom uzrastu - dodaje Mitićeva.


Iako je inspekcija naložila renoviranje, vrtić otvoren pre kontrole

Inače, Sanitarna inspekcija, koja je i naložila Predškolskoj ustanovi "Pčelica" da renovira obdaništa, kaže inspektorka Radica Nikolić, će u toku ove nedelje da prekontroliše vrtić "Crvenkapa" jer prošle nisu to učinili.

Iz inspekcije su ipak, dali "zeleno svetlo" da vrtić bude ponovo otvoren, verujući u sud Upave "Pčelice" koja bi trebalo da zna koje uslove objekat mora da ispuni.

Zvala je direktorka i pitala je hoćemo li da ga pogledamo u petak, ali smo svi bili van Niša tada. Rekla sam joj da slobodno počnu da rade, jer oni znaju kakve uslove objekat treba da ispuni, a u toku nedelje uradićemo pregled - dodaje Nikolićeva.


Vrtić “Neven” se još renovira

Roditelji čija deca idu u vrtić “Neven” moraće još malo da se strpe, priča direktorka "Pčelice", jer su izvođači tražili još 20 dana za završetak radova. Kaže da su taj rok morali da im produže, da bi sve bilo završeno "kako treba".

Zamolili smo roditelje za još malo strpljenja, jer apsolutno ništa nije do “Pčelice”, ni do Grada, nego do tog “Gramonta” koji prosto nije odradio kako je trebalo - pojašnjava direktorka.

Podsetimo, niški vrtići "Crvenkapa" i "Neven", počeli su da se renoviraju još u avgustu, i sve je trebalo da bude gotovo do kraja septembra. Međutim, rokovi su nekoliko puta pomerani, a roditelji su bili nezadovoljni, jer su morali da plaćaju umanjenu cenu iako su im deca sedela kod kuće, ali i zato što sve nije bilo sređeno tokom leta kada obično ima manje dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Josip Kolumbo

    18:08 // 24. 10. 2017.

    Dvorište obdaništa inače više služi za izvodjenje pasa u wc nego za igranje dece , zgodno -ogradjeno . . . a deca ?

  • Dragan,Niš

    13:40 // 24. 10. 2017.

    Ona nije direktorka nego v.d direktora i ovih meseci je pre svega zauzeta "lobiranjem"i forsiranjem procedure za izbor direktora po starom zakonu kako bi imala bilo kakve šanse da bude izabrana.Pa tako svoje "lobiranje "svodi na izražavanje svoje "želje" preko sms poruka proverenim odgovornim licima i osobama(a koje je u međuvremenu postavljala) o imenima koje treba izabrati za izborne komisije.

    • Nenad

      20:09 // 24. 10. 2017.

      Dobro je sto je na celu ustanove vaspitac.Konacno imamo nekoga ko zna sve nase probleme iz prve ruke.Svetlana Mitic ima punu podrsku radnika.Vas komentar je zlonameran i neistinit..ukrsticemo komentare posle glasanja radnika i videcete koliko sam bio u pravu.Velika vecina radnika glasace za Svetlanu Mitic.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: