Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 20. 12. 2022.

| Društvo

Ponovo raspisan tender za obnovu dva javna toaleta u Nišu, rok za završetak 80 radnih dana

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
javni toalet
Cena nije istaknuta; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Nakon dva propala tendera, raspisan je novi za rekonstrukciju javnih toaleta u Niškoj Banji i iz Narodnog pozorišta u Nišu. Rok za podnošenje prijava je 4. januar, a za izvođenje radova 80 radnih dana, pa će građani sačekati obnovu toaleta bar još tri meseca.

Toalet iza Pozorišta, na Sinđelićevom trgu, mnogi su zaboravili jer je jedan od najstarijih i neupotrebljiv, a slično je i sa javnim toaletom u Niškoj Banji.

javni toalet trg kralja aleksandra 4 Toalet na Trgu kralja Aleksandra neupotrebljiv; foto: JV / Tamara RadovanovićIako je najnoviji u Nišu, onaj na Trgu kralja Aleksandra već neko vreme je zatvoren jer nije funkcionalan. On je bio u sklopu prva dva tendera, ali sada se ne pominje.

Kriterijum za izbor najboljeg ponuđača za toalete u Niškoj Banji i kod Pozorišta je cena, koja ovog puta nije navedena. Vrednost prethodne javne nabavke bila je 6,1 miliona dinara. Ako konačno bude izabrana firma koja će izvoditi radove, ona će imati 80 radnih dana da ih završi. Radovi bi trebalo da imaju i garanciju od najmanje dve godine.

Izvođač radova se obavezuje da sa izvođenjem radova koji su predmet Ugovora otpočne odmah po uvođenju u posao. Izvođač se obavezuje da ugovorene radove izvede u potpunosti u skladu sa predmerom radova i iste preda Naručiocu na upotrebu u roku od 80 (osamdeset) radnih dana računajući od dana uvođenja u posao - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Podsetimo, prvi tender propao je jer nije dostavljena nijedna ponuda, a drugi jer je ponuda jedine firme koja se prijavila ocenjena kao neprihvatljiva.

Reč je o beogradskoj kompaniji ASB Plus, ali je ponudila cenu radova od oko 14,3 miliona dinara sa PDV-om, što je prevazilazilo predviđenu cifru.

I rekonstrukciju toaleta kod Tvrđavskog mosta i u parku “Čair” pratila su dva tendera i više probijenih rokova, pa je ona konačno završena tek na proleće ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    00:08 // 22. 12. 2022.

    Obzirom ko se sve dovukao da zivi u gradu, javni WC-i su nam na svakom cosku, i jos besplatni. Svako mracno dvoriste, pasaz, haustor, prolaz, cosak, svako iole skriveno mesto..... ceo grad je zap...an i u...an i ispo...an pogotovu vikendom kada se pocne sa bahacenjem, pijancenjem i vracanjem kuci u sitne sate. Nis odavno vise nije grad.

    • Dragan Petrovic

      07:37 // 16. 3. 2023.

      Mika bravo za komentar...ovaj grad je postao jedan veliki javni WC...ja stanujem u centru,okruzen kaficima,cuvena ulica G.Tranijea,nekad Hipi dolina...a kod pasaza je najjevtinije javni WC i ugostiteljski objekat zbog blizine dragstora...pa kako se omladinci ocas nalocu,pocinje cirkus,malo i rade nozevi,lome parkirane aute,vrata ulazna...komunalcima je to normalno.PETAK NA SUBOTU...

  • Var tehnolog

    17:48 // 21. 12. 2022.

    Ima gi naprave, ma ce gi IZEDU !

  • Tajanstveni Alan

    20:00 // 20. 12. 2022.

    Ima Tvrdjava, Cair, duz keja... Mnogo ,bre, trazite ! Sta ce selendri javni WC- i ? Mi se bavimo velikim" investicijama", ko ima slabu besiku, prostatu, dijareju, nek ne izlazi na ulice !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: