Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 4. 2. 2016.

| Društvo

Ponovo slučaj klostridije u bolnici u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
hirurgija-vranje.jpg
Zbog pojave bakterije hladne operacije će se vršiti na Urologiji; foto: I.M.

U vranjskom Zdravstvenom centru zbog pojave bakterije klostridije, hladne operacije se do ponedeljka neće vršiti na odeljenju hirurgije, već na urologiji.

Direktor Bolnice Dr Zvonimir Đorđević objašnjava da je situacija pod kontrolom i da je u toku dezinfekcija na odeljenju hirurgije.

Pacijent je sa internog odeljenja prebačen na hirurgiju zbog nužnosti operacije. Njegovo stanje je sada stabilno, a mi smo preduzeli sve zakonom predviđene mere – kaže Đorđević.

U međuvremenu, saopštenjem se oglasio i Zdravstveni centar koji je pojasnio da je reč o pacijentkinji kod koje je dijagnostikovana bakterija klostridija (Clostridium difficile) i da je prvo inficirana došla u Službu za internu medicinu gde je potvrđeno da je infekcirana ovom bakterijom.

Ona je prebačena zbog prirode bolesti i hitno operisana u Službi opšte hirurgije. Po odlukama i proceduri Komisije za intrahospitalne infekcije, nakon operacije pacijentkinja je izolovana u posebnu prostoriju kako bi mogao da se prati postoperativni proces na zahtev ordinirajućeg hirurga dr Momčila Stošića, u trajanju od 72 sata – navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je nakon toga pacijentkinja prebačena na infektivno odeljenje.

Iz Zdravstvenog centra tvrde i da je procedura vezana za sve postupke pri pojavljivanju ovakve infekcije u bolnicama u potpunosti i na svim nivoima ispoštovana, uključujući praćenje od strane Republičke zdravstvene inspekcije.

Podsetimo, bakterija klostridija oktobra prošle godine izolovana je takođe u Vranju kod još jednog pacijenta za kog su iz Zdravstvenog centra tvrdili da je sa bakterijom došao iz niškog Kliničkog centra, odakle su te tvrdnje demantovali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: