Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:17, 15. 9. 2023.

| Društvo

Ponovo teče potok niz Temsku ulicu na Panteleju, građani apeluju na nadležne da reaguju

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1280x0_IMG-ec0b56904b90129bce919becae90b6a8-V
Potok teče Temskom ulicom; foto: Sonja Vidojković

Stanari Temske ulice u Opštini Pantelej ponovo trpe posledice pucanja cevi u toj ulici, kojom opet teče potok. Kažu da nadležni još nisu trajno rešili problem, što za posledicu imaju hiljade litara vode koja otiče u nepovrat, a koju građani plaćaju.

Tri meseca nakon što su se stanari Temske ulice požalili na problem sa vodom koja teče niz ulicu. Sada kažu da je u samo poslednja četiri meseca, cev pukla četiri puta, a da ekipa Vodovoda dođe, privremeno sanira kvar, ali cev ponovo pukne i uništi i onako neasfaltiranu ulicu. IMG_20230913_211735_716 (1) Sve više vode u ulici; foto: čitalac

Hiljade litara vode isteče i uništi put. Nadležni ili ne dođu da reše problem ili ga reše privremeno, da bi posle par nedelja cev ponovo pukla. Stanovnici ove ulice su odustali čini mi se od zvanja Vodovoda pošto voda teče već nekoliko dana bez prestanka - kaže jedan meštanin.

Napominje da da je voda koju plaćaju svi građani dragocena i da su ovakve stvari nedopustive.

Ranije je o ovom problemu govorila i Milena Radonjić koja tu živi 40 godina. Kako je rekla, ulica nikada u potpunosti nije sređena - nije asfaltirana, posipana je peskom, a onda je sve to raskopano da bi se postavila kanalizacija. Iako je postavljena, nisu sve kuće povezane na nju, a stanarima ulice problemi nisu rešeni.

I pre kanalizacije je stalno nešto pucalo i konstantno imamo problem sa vodom. Uvek nešto pukne, odnekud voda krene da izvire. To je čista voda, pijaća, a stalno teče. Dolazili su da popravljaju, skoro je bio veliki kvar, ali ubrzo pošto su njega sanirali puklo je nešto par metara niže i sada se već 20 dana voda sliva niz ulicu - kaže Milena.

1280x0_IMG-97784821711884c95b891b7a77e595a1-V Još čekaju na rešenje; foto: Sonja VidojkovićZa nekadašnji vojni put koji je postao ulica, Milena kaže da izgleda sve gore.

Nekada je to bio vojni put, prolazili su tenkovi, a sada ne mogu kola da prođu, stalno se probijamo kroz blato. Stvarno smo ugroženi, nemamo ni autobusku stanicu blizu, hitna pomoć jedva prođe, a pojedini taksiti ne žele da idu kroz blato. Komšije imaju malu decu, oni ne mogu da se igraju na ulici kao druga deca - ističe Milena Radonjić.

I njen komšija svedočio je da kola jedva prolaze i da su mnogi vozači uništili branike pokušavajući da se probiju kroz “kratere”. On je naglasio da se pribojava da sa čestim kišama u poslednje vreme ne dođe i do izlivanja kanalizacije i neke zaraze, jer kako je rekao, sumnja da je i ona postavljena kako treba.

Iako stanari tvrde da su se više puta obraćali Naisusu, iz preduzeća su ranije rekli da se često dešavaju takvi kvarovi, a sada do objavljivanja ovog teksta, nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Paradajs i ljute paprike ....

    07:41 // 17. 9. 2023.

    A de Bata drvar i familija? Misli uzeo,sad poslanik i zavrsio poso.Durlanska pijaca te ceka da te pozdravi.

  • Nek tece manje ce kradnu

    10:08 // 16. 9. 2023.

    Nek tece, nek se vidi raskos.Samo kukamo kako smo unazadjeni a ono tece na sve strane.

  • Sergoxy

    20:44 // 15. 9. 2023.

    Dođite u Gavrila Principa 15 i 17 da snimite reku koja teče već 45 dana. U sred grada.

    • Pukovnik Dobrivoje

      19:59 // 16. 9. 2023.

      To je kod mene, sve ima da resim! E,sad kada...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: