Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 24. 7. 2020.

| Društvo

Poplave u Nišu odnele i ulice, za Njegoševu građani strahuju da će i treći put da se uruši

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Radovi Njegoseva posle kise 4, jul 2020; foto: JV
Ponovo radovi u Njegoševoj; foto: JV/J. Adamović

I pored najavljenih kiša deo Njegoševe ulice koji se već dva puta urušio juče je pokriven tamponom, ali ga je voda odnela u kuće koje su poplavljene i stanovnici kažu da su opet plivali u fekalijama. Goran Ljubić ispred firme Vodogradnja koja priprema radove kaže da će ulica biti asfaltirana, ali stanovnici tvrde da će nakon nove kiše ponovo da se sruši dok se ne reši problem sa kanalizacijom.

Radovi Njegoseva posle kise 3, jul 2020; foto: JV Ponovo radovi u Njegoševoj; foto: JV/J. Adamović Palilula je ponovo pogođena poplavama, treći put za nešto više od mesec dana, ali je jučerašnji talas bio jedan od najvećih. Neke porodice su evakuisane, mnogo je kuća poplavljeno i predsednik Opštine traži da se proglasi vanredna situacija.

Voda je nosila i ulice, otvoreni su novi krateri, a ponovo je stradala Njegoševa. Novinari Južnih vesti bili su jutros tamo i uživo prenosili dešavanja. Nakon prošlonedeljnih poplava koje su praktično urušile ulicu, sinoć je, kažu stanovnici, bilo još gore.

Deo asfalta koji je propao je sklonjen i na tom mestu radnici su stavili tampon, a ostala je na sred puta i mašina. Radovi Njegoseva posle kise 1, jul 2020; foto: JV Ponovo radovi u Njegoševoj; foto: JV/J. Adamović

Voda je sve to odnela, otišlo je sve u kuće, dodatno zapušilo kanalizaciju, deo je završio u mojoj radionici. Zvala sam Komunalnu miliciju koja je rekla da nije nadležna, a u policiji su mi rekli da mogu privatno da tužim - kaže stanovnica Njegoševe.

Ulica je bila potpuno neprohodna, a gradski prevoz ni danas nije prolazio. Na terenu su bile ekipe JKP Naissus i firma porodice Međarac, ali ne nadležni već radnici.

Stanovnici strahuju da će voda sve ponovo da odnese, a da će to građani opet morati da plate. Radovi Njegoseva posle kise 2, jul 2020; foto: JV Ponovo radovi u Njegoševoj; foto: JV/J. Adamović

Oni će opet ovo da asfaltiraju i opet će ulica da se uruši kad padne kiša. Kuće su nam opet poplavljene, komšijama su pune kuće tampona, oni nemaju pojma šta rade i mi više ne znamo kako da se odbranimo - dodaju stanovnici.

Radovi Njegoseva posle kise 5, jul 2020; foto: JV Ponovo radovi u Njegoševoj; foto: JV/J. Adamović Goran Ljubić kaže za Južne vesti da je voda odnela tampon koji su posipali pred asfaltiranje, ali da je jutros dovezen novi materijal i da će deo Njegoševe biti asfaltiran ponovo, drugi put za manje od mesec dana.

Neka kanalizaciona cev je podigla, moji su zajedno sa nadzornim tražili da Direkcija ispita dole šta je zapušeno da podigne asfalt. Mi ga već jednom pokrivamo i imamo jednu štetu, ovo što se sinoć desilo to je od Boga to nije od ljudi. Odnelo je sve i to sad mora drugi materijal. Nasuće se, asfaltiraće se što pre - kaže Ljubić.

Da li će pre najavljenog asfaltiranja biti rešen problem sa kanalizacijom, koja je pre nedelju dana, kako su rekli u Direkciji za izgradnju, bila zapušena i zato je ulica stradala, za sada nije poznato. Pitanja su prosleđena nadležnima i odgovori se očekuju.


I asfalt u Mokranjčevoj se podigao, otvorili se i krateri

Sinoć se takođe podigao asfalt i u Mokranjčevoj ulici, u delu kod vrtića i Svetinikolske crkve. Mokranjceva nakon kise 1, jul 2020; foto: JV Podigao se asfalt i u Mokranjčevoj i otvorili se krateri; foto: JV

Čitaoci preko aplikacije "Prijavi problem" pišu i da je otvoren krater, za koji kažu da je opasan po život vozača.

Automobili su noćas udarali i upadali, pucalo je kao bombe i bilo strašno i opasno po život vozača. Zvali smo policiju i rekli da je moguće da neko pogine, ali su rekli da ne mogu i da službe ne rade. Užas! - piše čitalac.

I za ovaj problem novinari su kontaktirali Direkciju za izgradnju, pitanja su poslata mejlom, ali do objavljivanja teksta odgovor nije stigao.

rupa Mokranjčeva Rupa u Mokranjčevoj za koju kažu da je opasna po život vozača; foto: čitalac

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    00:45 // 26. 7. 2020.

    Ovo je ko Kosovo!!


    Vucic je izgradio toliko puteva i industriju svojerucno a Vi seljaci se zalite!!!
    Sram Vas bilo!!
    Dobili ste izbore pa se zalite.
    Sad ce dobijete sijalice za novu godinu i da slavite!!!!

  • Manč melo

    14:51 // 25. 7. 2020.

    Kolko ovde strucnjaci i dzabolebanje ima..lele lele sve to pametno bre...a nemate 100 u dzep...ima mnogo takvih kojima je samo bitno da kritikuju,a koga i zasto i dal s razlogom-nebitno! MNM

  • Dragan Petrovic

    13:00 // 25. 7. 2020.

    Evo cim padne kisa problemi sa kanalizacijom...napredni su sve nasledili gotovo,samo je trebalo odrzavati...ovi nepismeni ni to ne umeju...voda spira nov asfalt,pukotine...javasluk nevidjen...cekamo da se jos Nisava izlije da cirkus bude potpun...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: