Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 16. 6. 2023.

| Društvo

Poplavljen deo Prokuplja, voda stigla i do groblja [foto]

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG-ad3763bb8eed2bc3c830dd46684fd701-V
foto: Ljubiša Mitić

Deo naselja Garić, teniski tereni, bazen i bunari za snabdevanje dela grada vodom poplavljeni su, voda je probila u podrume i kuće građana Prokuplja, a jedan deo ovog grada nema vodu. Voda, kako javlja novinar Južnih vesti sa terena, stiže i do groblja u Prokuplju, a na više lokacija su džakovi peska i rizle.

20230616_121903 foto: Ljubiša Mitić Zbog kiše koja pada gotovo cele noći Toplica je bila na maksimumu na mernom mestu Pepeljeva još jutros u 4 sata kada je dostigla kotu od 356 cm. U ovom gradu na snazi je vanredna situacija, a voda nastavlja da probija bedeme, kaže novinar Južnih vesti Ljubiša Mitić.

U kućama koje su u priobalju voda je poplavila podrume, a u nekim delovima grada ušla je i u prostorije. Poplava je u delu naselja Garić. Teniski tereni, bazen i bunari za snabdevanje dela grada vodom su poplavljeni - javlja Mitić.

Deo Prokuplja je zbog toga bez vode.

U naselju Draganja, par kilometara od Prokuplja, voda je probila bedem i potopila niže spratove pojedinih kuća, podrume, šupe i poljoprivrednu mehanizaciju - dodaje Mitić.

Voda je probila bedem i poplavila i deo Liparske ulice, a na nekoliko lokacija je postavljeno preko 1.500 džakova peska i oko 15 kamiona rizle.

Voda preti da prodre i u proizvodne pogone Leonija u Prokuplju. Lokalna samouprava obezbedila je 1.000 džakova, zaposleni su napustili radna mesta i pune džakove, pokušavaju da zaštite fabriku. Leoni se nalazi u industrijskom delu Prokuplja u Liparskoj ulici, gde su pojedine privatne kuće vec poplavljene - kaže Mitić.

Nakon što je jutros oko 4 sata reka Toplica dostigla pik na 356 cm u mernom mestu Pepeljevac kod Kuršumlije, nivo je poceo da opada i spao za nešto više od pola metra.

Međutim, jutros posle 9 sati Toplica je ponovo krenula da raste i trenutno je, prema poslednjem merenju u 12 sati, na 337 cm.

IMG-7dc8cc5d58c5d4231b108d713a39697f-V foto: Ljubiša Mitić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • .

    12:11 // 18. 6. 2023.

    Ljudi u komentarima su zaista nezahvalni i licemerni. Ako ćete već da kukate, gundjate i da krivite vlast zbog očajne situacije u gradu, zašto se ne biste vi sami organizovali i počeli da zakrpljujete puteve, skupljate smeće sa ulica, uredjujete zgrade, itd...? Na kraju krajeva, to je vaš grad u kome vi živite, tako da se malo potrudite - preuzmite posao u svoje ruke.

    • Use i u svoje kljuse

      14:50 // 18. 6. 2023.

      Jel zna neko gde nam je nedodorljivi predsednik skupstine prokuplja,frigo badza,prvi covek vlasti,ne dolazi na posao,nema ga na skupstini,nema ga ni u vanrednoj situaciji,a platu i dnevnice redovno prima kao da je tu.Nema ga sada da BAHAT sa visine izbacuje novinare i radnike iz sale skupstine.A o poslaniku da ne pricamo,nema on vise vremena za Prokuplje,sta je za njega jedna poplava,daleko je BG.

  • Cemu to?

    11:11 // 18. 6. 2023.

    Strasnoo

  • Гага

    19:02 // 17. 6. 2023.

    Боже,што су лепе куће...стилске,етно...а што су грађене на тако ниским местима?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: