Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:11, 1. 5. 2014.

| Društvo

Poplavljen deo hale Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala-cair-kisa.jpg
Džakovi sa peskom sprečili veću štetu

Nevreme koje je pogodilo Niš nije ugrozilo halu Čair. Poplavljen je deo oko svlačionica, a parket je ostao suv. Utakmice će biti igrane već za vikend, kažu u Sportskom centru.

IMG-0956 Kanalizacija se izlila do press sale

Voda, koja se iz Zetske slivala ka Ulici 9. brigade, ušla je kroz kolski ulaz hale Čair kod biletarnice i došla do press sale i svlačionica.

- Kada je počela kiša da pada, u poslednjem trenutku smo stavili itisone i tako značajno sprečili dotok vode. Privremeni bedem, koji je napravljen prošle godine kada je hala bila potopljena, spasio je situaciju. Kasnije smo dobili džakove sa peskom i oni su postavljeni na sve ulaze - rekao je za Južne vesti Dragan Perić, direktor Sportskog centra Čair.

Zbog nevremena izlila se i kanalizacija kod svlačionica, ali to nije nanelo veću štetu hali.

- Radnici Sportskog centra sanirali su štetu, usisali su vodu, a sada čiste i vrše dezinfekciju poda i prostorija - kaže Perić.

IMG-0957 Radnici Sportskog centra rade na sanaciji štete

Ovaj problem, kada pada jača kiša u Nišu, "muči" halu od prošle godine, kada je voda poplavila objekat koji je bio neupotrebljiv od juna do novembra. Trajno rešenje se još nije pronašlo.

- Predali smo zahteve da se ti problemi reše, što je bilo do nas, uradili smo. Direkcija za izgradnju grada treba da reši taj problem. Sportski centar Čair će iz sopstvenih sredstava, koja su mala, napraviti "ležeće policajce" koji treba da spreče eventualni ulazak vode u halu. To su kolski ulaz, ulaz za osobe sa invaliditetom i ulaz za press salu - ističe Dragan Perić.

U subotu, 3. maja od 18:30h rukometaši Železničara dočekuju Metaloplastiku u petom kolu plej-ofa Superlige, a ta utakmica će moći da se igra u hali Čair, prema Perićevim rečima.

- Hala će biti spremna za sve manifestacije koje nas čekaju. Utakmica Železničara i Metaloplastike, ali i druge velike sportske manifestacije, biće igrane u hali - dodao je Perić.

IMG-0959 Parket nije oštećen

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Borko

    14:00 // 4. 5. 2014.

    Hala je spuštena ispod kote koja je data projektom. Kanalizacija je izvedena mimo tehničke logike. Nadzorni organi su to dozvolili i sada moraju da snose svu odgovornost. Nestručnost i neznanje!

    • veronika

      15:40 // 5. 5. 2014.

      a projekat izvedenog stanja ne postoji. tamo niko ziv nezna gde im idu instalacije i sta je gde povezano . klasika za nase podneblje.

  • radnik

    22:02 // 2. 5. 2014.

    A uuu,tek sad necemo da primimo platu,i ovako primamo na svakih 45 dana crkavicu,a sad jos ako gradimo brane ispred,aprilsku platu cemo da vidimo u julu!

    • djoka

      22:08 // 4. 5. 2014.

      Nesi li ti prike iz informatike mozda?

    • radnik

      10:37 // 5. 5. 2014.

      "Nesam" rodjo,iz SC Cair sam a rodom sm iz Galibabinac,neznam sto te to zanima

  • veronika

    18:41 // 2. 5. 2014.

    Problem plavljenja je simptomatican,javlja se od kad je radjena rekonstrukcija hale,odnosno problem je odvodjenje povrsinske vode sa prostora oko hale i stadiona.sa par(zapusenih)slivnika nema spasa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: