Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 4. 6. 2014.

| Društvo

Poplavljen i Klinički, povređen radnik

Autor:S. Janačković, J. CanićIzvor:
Poplava.jpg
Najugroženija zgrada hirurgije

Jak pljusak koji je zadesio Bulevar Nemanjića i centar Niša, osim nekih ulica poplavio je i Klinički centar gde se jedan radnik, u pokušaju da izbaci vodu iz zgrade hirurgije, ozbiljno povredio.

Kako je ispričao direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, radnik Dragan Milić se okliznuo i polomio jedan pršljen i nije životno ugrožen.

Šteta od poplave, kaže Radovanović, zbog ovog slučaja nije samo materijalna, a voda je u zgradu prodrla na nekoliko mesta. U pokušaju da spreče da voda dospe u zgrade Kliničkog, zaposlenima su pomogli vatrogasci i radnici “Naisusa”.

- Najugroženija je zgrada hirurgije. Pre nego što je počela kiša, ispred dečje klinike smo postavili džakove, tako da voda tu nije mogla da prođe. Gde god je moglo da se brani, branilo se - kaže Radovanović.

On dodaje da posle svega sledi kompletna dezinfekcija i dezinsekcija poplavljenih prostorija, nakon čega će biti urađena i procena štete. Kaže da je za sada voda zaustavljena, ali se boji toga šta će se desiti kad se spusti voda iz poplavljene Zetske ulice, jer ona, kako kaže Radovanović, “izbija na Klinički”.

U njoj je potpuno poplavljen podvožnjak, na šta su vozači u Nišu već navikli, jer se ista situacija ponavlja posle svake jače kiše. photo Reka ispod Zetske postala uobičajena pojava u Nišu (foto: Miroslav Jovanović)

Kako napominju iz niške Metereološke stanice, kiša je padala neravnomerno, te je tako najjači pljusak “pogodio” centralno gradsko jezgro i Bulevar Nemanjića.

I ovog puta obilna kiša je izazvala poplavu kolovoza u ulicama Ratka Vukićevića, Pariske komune, Božidarčeve i Takovske.

- Živim na uglu Takovske i Božidarčeve koje su bukvalno pretvorene u reke, ovo je sramota! Puni su slivnici i ne mogu da prime vodu, pa u desetak kuća u komšiluku voda ulazi u podrume svaki put kad padne pljusak. Imamo stan u suturenu od 47 kvadrata i opet moramo da menjamo laminat. Ko će to da plati? - pita Nišlijka Jelena Stojković.

IMG-8179 Zetska ulica kompletno polavljena (foto: MiskoZ)Sve raspoložive ekipe niškog vodovoda, kako kažu u ovom preduzeću, nalaze se na terenu i ispumpavaju vodu iz preplavljenih slivnika na kritičnim mestima.

Objašnjavaju da je ovakva situacija posledica toga što je ogromna količina vode pala za kratko vreme.

- Atmosferska kanalizacija nije mogla da primi toliko vode. Slivnici su čišćeni baš na tim kritičnim tačkama u protekle 2 nedelje, tako da uzrok poplavljenih ulica nije što su zapušeni, već što kanalizacija ima mali prečnik - objašnjavaju u niškom vodovodu.

Iz “Naisussa” pozivaju građane da prijave gde sve postoje problemi zbog preplavljenih slivnika za atmosferske padavine na broj 018-226-715.

Na uglu Božidarčeve i Takovske ulicu je bilo moguće preći samo ovako.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VOJA

    18:09 // 18. 6. 2014.

    Nije stra[no da malo i Ni[lije plivaju oko Klinickog centra.Hajde ljudi,plivanje je zdravo

  • Dragana

    11:09 // 7. 6. 2014.

    Ovo je smešno,što bi rek'o naš gradonačelnik !?

  • sloba

    07:30 // 7. 6. 2014.

    Hitno postaviti znak sa zabranom prolaska Zetskom u slucaju kise :)

    Ovako vise ne ide. Bolje bi im bilo da iskopaju neki jendek paralelno putem da ta voda negde ode, kao u srednjem veku...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: