Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:34, 7. 3. 2022.

| Društvo

Popovački penzioneri pitaju zašto su u paketima dobili manje namirnica od niških

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
namirnice
Nišlija kaže da se oseća diskriminisano; foto: S. L.

Penzioneri iz niškog sela Popovac tvrde da su dobili manje namirnica nego drugi najstariji građani u paketima koje je obezbedilo Gradsko udruženje. Pitaju zašto su diskriminisani, ali u klubu “Senior” nisu dobili konkretan odgovor, već su ih uputili na zaštitnika građana.

Slaviša Lazić iz Popovca kaže da je preko medija saznao da u Nišu penzionerima dele pakete ulja, šećera i drugih namirnica.

Video sam i da na to imaju pravo penzioneri koji imaju “senior” karticu i penziju ispod 20.000 dinara - navodi Lazić.

penzioneri "Za našu decu"; foto: T. T.Dodaje da su uskoro delili pakete u Popovcu i otišao je da preuzme, ali je u njemu dobio manje namirnica nego što je očekivao.

Doneli su nam u selo pakete pre 3-4 dana, ali sam mesto četiri dobio tri litra ulja. Umesto četiri kilograma šećera - tri, umesto tri konzerve nareska dobio sam dve i umesto tri pakovanja gulaša bila su dva - objašnjava Lazić.

Osetio se, kaže, diskriminisano i otišao u klub “Senior” na Trgu Pavla Stojkovića, kako bi dobio odgovor na pitanje o tome zašto Popovčani dobijaju manje nego ostali.

Rekli su mi da se žalim kod zaštitnika građana. Nisam došao do toga da ne mogu bez tog jednog litra ili kilograma, ali ima ovde ljudi koji stvarno imaju male penzije i jedva preživljavaju, kojima to znači. Drugo, ili ima za sve, jer svi plaćamo tu članarinu od 50 dinara, ili ni za koga - žali se Nišlija.

Objašnjenje iz Gradskog udruženja penzionera pokušali su da dobiju i novinari Južnih vesti, ali sekretar Jovica Ralić nije želeo da ogovori.

Ralić: Niste korektni, pre neki dan ste razgovarali sa mnom, pa ste me opleli.
Novinarka: Nisam ja razgovarala s vama.
Ralić: Pa dobro, Južne vesti. Tako da, jednostavno ne želim da bilo šta kažem jer vi to izvrnete kako vi kažete, razumete? Jednostavno, oni dele pakete, a nestašica hrane i tako dalje. Jednostavno, obratite se predsedniku Gradske organizacije.

Podsetimo, ispred prostorija kluba i Centra za socijalni rad “Sveti Sava” u petak je bila velika gužva jer su brojni stariji građani čekali u redu za pakete.

Ralić je tada rekao da penzioneri u paketima dobijaju po četiri litra ulja, četiri kilograma šećera, tri mesna nareska i tri goveđa gulaša.

Istakao je i da je obezbeđeno 87 tona hrane i da je reč o uobičajenoj akciji, ali da je javna tajna da su u predizbornoj koaliciji sa SNS-om i da penzioneri u kesama dobijaju i flajere te stranke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    21:12 // 8. 3. 2022.

    Pa dok stignu paketi van Nisa pokradose pola..ccc:) takva nam drzava lopovska

  • Torpedo

    20:40 // 8. 3. 2022.

    Interesantna vest ! Ja, za ovog Popovcanina imam par pitanja:
    Zasto nisi poneo sns knjizicu ?
    Zasto se nisi zalio Belamiu ili Zoni , nego si zvao JV ?
    I,na kraju, ti ih zezni, pa posle izbora uplacuj 500 dinara, a oni nek ostanu na 50, dace ti ceo kombi .

  • Naissus

    17:38 // 8. 3. 2022.

    Jednostavno glasajte bolje, jednostavno sto vise glasova, jednostavno vise i namirnica. Jednostavno tada nece niko da vas oplete, bas kako rece i gospodin "Jednostavno"

    Majko Bozija, ko sve nece nama sudbine da kroji ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: