Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 4. 5. 2023.

| Društvo

Popravka kanalizacije oštetila školski teren u Babušnici, direktorka najavljuje novi

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
teren
Čeka se na rekonstrukciju terena; foto: Lj. F.

Dve velike rupe na terenu za mali fudbal u okviru Osnovne škole "Despot Stefan Lazarević" u Babušnici onemogućavaju đake da po lepom vremenu tu pohađaju časove fizičkog vaspitanja, a roditelji učenika traže da se teren kompletno obnovi. Direktorka škole kaže za Južne vesti da je u pitanju popravka kanalizacione mreže, a da je u planu kompletno uređenje dvorišta i novi teren za sportske aktivnosti.

Roditelji koji su se javili Južnim vestima kažu da je takvo stanje terena već nekoliko nedelja i da su očekivali da se taj problem reši dolaskom proleća i lepog vremena.

Sin kaže da nastavnici na drugi način organizuju časove, ali ne vidimo da se problem rešava - kaže jedan od roditelja.

teren Kanalizacija ispod terena napravila problem; foto: Lj. F. Osim tog terena, škola raspolaže i košarkaškim terenom koji takođe nije u najboljem stanju, renoviranom školskom salom za fizičko, kao i asfaltiranim delom dvorišta, gde takođe može da se organizuje čas fizičkog vaspitanja, pogotovo za mlađe razrede.

Direktorka škole Ljiljana Stanković kaže da je u toku popravka kanalizacione mreže.

Zbog loših vremenskih uslova i komplikovanog kvara na mreži bilo je potrebno malo više vremena da se radovi kompletno završe. Očekujemo da sve bude rešeno u narednih 10 dana. Deca rade fizičko u školskoj sali ili na igralištu koje se nalazi u školskom dvorištu - kaže direktorka.

Teren za mali fudbal van radnog vremena škole koriste i rekreativci pa je, osim đacima, potreban i za druge korisnike. Direktorka kaže da je u planu kompletno uređenje dvorišta i novi teren za sportske aktivnosti, kako bi đaci imali bolje uslove. teren Radovi u toku; foto: Lj. F.

Škola je u saradnji sa lokalnom samoupravom konkurisala kod Ministarstva pravde za kompletno uređenje dvorišta i novi teren za sportske aktivnostia, a po projektu koji je uradila lokalna samouprava - kaže Stankovićeva.

Javni konkurs Ministarstva pravde za dodelu novca prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja raspisan je februara meseca, a otvaranje prijava bilo je 15. marta.

Ipak, konačna odluka Vlade o raspodeli 500 miliona dinara još nije objavljena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: