Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 16. 12. 2022.

| Društvo

Popravka kotla u vrtiću "Pčelice" napravila zbrku, ko (ne) treba da šalje decu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Kolibri
Problemi u "Kolibriju" zbog zamene kotla; foto: JV

Zbog kvara kotla u niškom vrtiću “Kolibri”, žali se jedna majka, Savet roditelja apeluje da oni koji ne moraju ne dovode decu u vrtić naredne dve nedelje, kako bi za mališane koje nema ko da čuva bilo dovoljno toplih prostorija. Dok ona traži bolje rešenje, iz Pčelice potvrđuju da se menja kotao, ali kažu da greju klime i da svi mogu da dovode decu, bez izuzetaka.

Jelena Cvetković navodi da je u sredu od Saveta roditelja dobila obaveštenje da nema grejanja u vrtiću “Kolibri” u Durlanu jer je procureo kotao i da će zamena trajati dve nedelje, kao i apel da oni roditelji čiju decu ima ko da čuva za to vreme ne dovode mališane u vrtić.

Iz Saveta je dobila i informaciju da su postojale dve opcije - da deca idu u drugi, najbliži vrtić dok traje popravka ili da ostanu u “Kolibriju”, s tim što u tom slučaju mora da se smanji broj dece.

Savet roditelja je jednoglasno doneo odluku da deca ostanu u našem vrtiću, a da se smanji broj dece koja će dolaziti u vrtić. Ovo kako bi se obezbedilo da ona deca koja iz opravdanog razloga moraju sve vreme da idu u vrtić (ne postoji alternativa da ih neko čuva naredne dve nedelje) imaju sve potrebne uslove za boravak (dovoljno prostora i tople prostorije), odnosno ona bi boravila u onim prostorijama u kojima bi to tada bilo moguće, što bi zavisilo od objektivnih okolnosti u vezi sa radovima na otklanjanju kvara - piše u obaveštenju koje je prosledila Nišlijka.

Kako je istaknuto, ustanova u tom slučaju ne bi naplaćivala ceo iznos naknade za boravak deteta, već umanjeni, kao kada dete opravdano odsustvuje.

Obratila sam se Pčelici mejlom sa zahtevom da nam se da obaveštenje o tome koje je rešenje od onih kojima plaćamo i mi i Grad. Ko nas obaveštava? Roditelj nas obaveštava. Šta je rešenje? Da ko ne mora ne šalje dete. Ja ne znam kako neke roditelje ne zanima to, ja stvarno neću da se moje dete smrzava. Kako će da se greju, telima? Kažu uključiće neke grejalice. Kakve grejalice? Ugasiće u 17 sati, pa će da uključe ujutru u 6 sati - kaže Cvetković.

Iz JPU Pčelica odgovaraju Južnim vestima da odluka da se zameni kotao doneta kako bi grejanje bilo kvalitetnije, jer kotao nije menjan od otvaranja vrtića.

Vrtić “Kolibri” nije bez grejanja, jer u tom vrtiću radi i pomoćni kotao, a kao dodatna grejna tela su i klima uređaji. Kao svaka ozbiljna ustanova kojoj je cilj transparentnost u poslovanju, mi smo upoznali roditelje sa situacijom, jer je reč o radovima koji ne mogu da se završe za jedan dan - navode iz Pčelice.

Potvrđuju da su roditelji mogli da biraju da li će deca određeno vreme da idu u drugi vrtić ili da ostanu tu i da su odabrali drugu opciju, ali tvrde da nema smanjenja broja dece, već da svi mogu da dovode mališane u “Kolibri”, bez izuzetaka.

Prioritet u radu JPU Pčelica je bezbednost i zdravlje dece, korisnika naših usluga. I naravno da smo upoznati sa dešavanjima u svim našim vrtićima - poručuju iz te ustanove.

Kažu da se nadaju da roditelji imaju razumevanja, jer je zamena kotla za grejanje, kako navode, procedura u kojoj mora da se ispoštuje svaki korak da bi se obezbedila maksimalna bezbednost.

Roditelji su se i ranije žalili da je u tom vrtiću hladno i da nema grejanja, a iz Pčelice to negirali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Arandjelovic

    19:37 // 17. 12. 2022.

    Da li roditeljski sastanak podrazumeva da na sastanku prisustvuju svi roditelji ili samo pojedinci koji ce doneti odluku za vecinu??? Ko je sazvao roditeljski sastanak gde je odrzan, ko je pozvan da prisustvuje?

  • Katarina

    21:17 // 16. 12. 2022.

    Ovaj vrtić je najtoplije mesto za koje ja znam
    Deca zimi komotno mogu da idu u tankim duksićima
    Roditelji koji dolaze po decu zimi izlaze preznojeni napolje a vaspitačice su u kratkim rukavima ili lagano obučene
    Gluposti da im nije toplo,super im je

    • Dragan

      10:43 // 17. 12. 2022.

      Ceco ti li si? Pa od početka korone do pre dva meseca roditelji nisu ni ulazili u vrtić nego uzimali decu na vratima.

  • Zoki

    18:16 // 16. 12. 2022.

    Dok smiske kako da nameste tender za opravku..Da vidimo kako ce tuzilastvo da reaguje na one prevare vezane za popravku voznog parka pcelice.Da li ce i ovoga puta takozvana direktorka uspeti da ispegla stvari?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: