Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 29. 5. 2013.

| Društvo

Popravku mamografa usporava zakon

Autor:S.J.Izvor:Južne vesti
240x0-mamograf.jpg

Digitalni mamograf u Kliničkom centru neće uskoro biti popravljen zbog komplikovane procedure koju propisuje Zakon o javnim nabavkama, kažu u toj ustanovi.

Problem je u tome što se na tender za potpisivanje ugovora sa serviserom, vredan 500.000 dinara, ove godine javio samo jedan ponuđač. Pri tome nije podneo odgovarajuću tendersku dokumentaciju, bez obrzira na to što je jedini u Srbiji ispunjavao uslove za javljanje na tender.

Zato je taj tender polovinom maja poništen, a nakon što se to objavi u Službenom glasniku biće raspisan novi, što će opet oduzeti dodatno vreme.

- Zakonska procedura je takva da su nam ruke vezane. Sad čekamo da odluka o poništenju tendera bude objavljena u Glasniku, pa posle toga ponavljamo proceduru, a mi ne možemo da utičemo na to koliko će sve trajati jer to propisuje Zakon - objašnjava dr Dragan Zlatanović, šef kabineta direktora Kliničkog centra. 

Dodatni problem stvara cena popravke mamografa koju je serviser procenio na milion dinara, a uz to treba platiti troškove puta i cenu radnog sata.

- Kad budemo pravili novu ponudu, moraćemo da nađemo način da izdvojimo više novca. Ipak, neke stvari ne zavise od nas - kaže Zlatanović.

On ističe da je mamograf neprestano radio od maja 2009. godine i da je dnevno njime pregledano od 25 do 27 žena

Čim bude vraćen u funkciju, radiće se u dve smene ako bude potrebno, kaže Zlatanović. Do tada će pacijentkinje koje žele da zakažu pregled u Kliničkom centru, biti upućivane u Dom zdravlja ili Vojnu bolnicu.

Tamo je, kažu tehničari, zakazivanje nešto intenzivnije.

- Pregled koji je pacijentkinja danas zatražila zakazan je za 26. jun. Oseća se blagi pritisak jer mamograf u Kliničkom ne radi, pa nam pacijentkinje dolaze otuda, ali sve će biti pregledane - kaže glavni rendgen-tehničar u Domu zdravlja Dejan Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ;)

    10:47 // 30. 5. 2013.

    Koliko vajdi ekipa tekstopisaca tendera zahvaljujući uslovima koje niko ne ispunjava, hoće li iko ikada da se pozabavi imovinom članova komisija, kao i imovinom njihovih porodica?

  • Pravnik

    09:24 // 30. 5. 2013.

    Kao poznavalac, moram da objasnim da je taj serviser JEDINI licenciran za popravku tog aparata! Odgovor treba tražiti od onih koji ga kupili a to znali. To nije radio sadašnji direktor.

  • Igor

    16:54 // 29. 5. 2013.

    Nemate vi ni volje ni zelje da popravite navedeni instrument... Postoji hiljadu nacina i izgovora da se izbegne popravka, a samo jedan da se ista realizuje.
    P.S.A kako bi onda radile privatne klinike

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: