Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 22. 7. 2022.

| Društvo

Popravljaju fontanu u centru Niša, poskupelo održavanje, radi ga doljevačka firma za 7,5 miliona dinara

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
fontana trg
Počela popravka fonatane, foto: T. T.

Mesec dana nakon što je gradonačelnica saopštila da je najnovija fontana na Trgu kralja Milana u kvaru zbog oldtajmera koji su prelazili preko nje, počela je popravka. Iz firme "SIM PUK gradnja" koja će u narednih godinu dana održavati fontane u Nišu za više od 7 i po miliona dinara, kažu da nema fizičkog oštećenja, već da je fontana zapušena od "smeća".

Iako su građani putem društvenih mreža ranije upozoravali na kvar nove fontane, početkom juna, a po završetku Sajma oldtajmera, gradonačelnica je okrivila izlagače automobila i Opštinu koja je izdavala javni prostor i pored toga što su za to dve gradske uprave dale saglasnost. fontana trg3 Zapušena zbog prašine i prljavštine; foto: T. T.

Sada, mesec dana kasnije, na terenu se mogu videti radnici koji popravljaju fontanu od četvrtka. Iz firme koja je na tenderu za održavanje fontana dobila posao ističu da do kvara nije došlo zbog fizičkih oštećenja, već zbog "smeća", odnosno prašine i prljavštine koja je zapušila fontanu.

To smeće je prolazilo kroz fuge i došlo je do zapušavanja. Mi za sada nismo utvrdili nikakva fizička oštećenja, mlaznice nisu oštećene, skidamo taj gornji deo, da očistimo prvo sve pa ćemo dalje da vidimo - kažu iz firme.

fontana trg2 Ne zna se kad je kraj radova; foto: T. T.Ističu da ne znaju kada će radovi biti gotovi, a iz Grada ne odgovaraju na pitanja Južnih vesti.


Ovogodišnje održavanje fontana više košta Grad nego prošle godine

Odluka Grada da za održavanje fontane u 2021. godini plati skoro 5 miliona dinara firmi "Keša" koja se jedina javila na tenderu, izazvala je brojne reakcije u javnosti.

Ali, ove godine građani će platiti i više. Prema dokumentaciji sa Portala javnih nabavki ove godine procenjena vrednost nabavke bila je više od 6 i po miliona bez pdv-a, a posao je pripao firmi "SIM PUK gradnja" koja će po ugovoru dobiti 6,3 miliona dinara bez pdv-a, odnosno 7,6 miliona sa pdv-om.

Kompanija "Keša" koja se na tenderu javila sa nižom cenom, odnosno 7,2 miliona dinara sa pdv-om, odbijena je zbog nepotpune dokumentacije, pa će u narednih 12 meseci niške fontane održavati novoizabrana doljevačka firma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markovic Nenad

    17:21 // 23. 7. 2022.

    Zanimljivo firma koja se bavi pravljenjem puteva i autoputeva ima 10 zaposlenih i osnovana pre godinu dana odrzava fontanu....

  • Guda

    16:57 // 23. 7. 2022.

    Ovo se poslovi dobijaju kai u tesnu kozu,Djole I Sojic

  • Slobodan cvetković

    15:45 // 23. 7. 2022.

    U prilog rečenom, kad bi se u spomen podeljenim, posadili bar tri nova četinara da trg ne liči na saharu.mislim podeljenim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: