Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 25. 10. 2021.

| Društvo

Popunjeni svi kapaciteti leskovačke Bolnice, kovid pacijenti šalju se za Kruševac

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
kovid bolnica LE
Na lečenju čak 231 pacijent; Ilustracija; foto: M. M.

Na bolničkom lečenju trenutno imamo 231 pacijenta, pa smo od danas primorani da sve nove pacijente šaljemo u Kovid bolnicu u Kruševcu, rekao je načelnik gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović. Od tog broja pacijentata na lečenju, njih čak 163 nalazi se na kiseoničnoj potpori, dok su, prema izveštaju iz Bolnice, preminula još 4 pacijenta.

Situacija sa virusom korona u Jablaničkom okrugu i dalje se ne smiruje, a usled svakodnevnog većeg broja prijema pacijanata od otpusta, svi bolnički kapaciteti su prepunjeni, te je odlučeno da se do rasterećenja leskovačke bolnice svi novi pacijenti šalju za Kruševac.

U dogovoru sa doktorom Radmilom Jankovićem odlučili smo da od danas sve pacijente šaljemo u Kruševac. Tako će biti sve dok broj pacijenata ne bude ispod 200. Samo u poslednja 24 sata primljeno je 15 pacijenata, dok je bilo samo 7 otpusta. Na kiseoniku su 163 pacijenta, a većina pacijenata je sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Bolje stanje primetno je kod svih koji su vakcinisani - rekao je Cvetanović.


Cvetanović: Građani da slušaju doktore, a ne portire i frizerke

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Leskovcu je vakcinisano 44,92% građana, pa je gradonačelnik Leskovca još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu, ali i da ne veruju u razne teorije, već da slušaju savete lekara. Goran Cvetanović Treba slušati lekare, a ne portire, kozmetičarke i frizerke; foto: M. M.

Ima građana koji slušaju portira alkoholičara u Domu zdravlja, a ne doktore nauka. A ima i onih koji slušaju kozmetičarke i frizerke koje tvrde da na 10 urađenih testova bar tri mora da bude pozitivno. Apsolutno niti jedan doktor ili tehničar ne bi smeo tako da se ponaša, tako da nemojte da verujete u te priče. Jedini izlaz iz krize jeste vakcinacija - rekao je Cvetanović

U poslednja 24 sata od posledica virusa korona u leskovačkoj Kovid bolnici preminula su još 4 pacijenata, a dvoje ih je bilo vakcinisano Sinofarm vakcinom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nina

    09:01 // 26. 10. 2021.

    Tesko onom ko dodje u Krusevacki Jasenovac,taj ne izlazi ziv odatle.

  • lesko

    21:21 // 25. 10. 2021.

    proširite kapacitete u fiskulturne sale ne šaljite ljude na put bez povratka u Kruševac.

  • prof

    18:40 // 25. 10. 2021.

    Bravo za ovu bolnicu sto su rekli broj premininulih, vakcinalni status i vrstu vakcine.
    Zasto Radmilo Jankovic jos nije smenjen?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: