Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 25. 11. 2023.

| Društvo

Popusti i 500 dinara od "Poštanske štedionice" za preko 23.000 niških studenata

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
indeks
Studentske kartice donose popuste studentima; foto: Vanja Keser

Jeftiniji prevoz vozom, autobusom ili avionom, karte za bioskop, popusti u apoteci i jednom etnom selu, od 1. decembra studenti će moći da ostvare pomoću studentske kartice. Osim popusta, studenti će dobiti i po 500 dinara od Banke “Poštanksa štedionica”, saopštilo je Ministarstvo finansija.

ministarstvo finansija Potpisani ugovori sa kompanijama; foto: TANJUG/Sava Radovanović Sporazum o saradnji između Ministarstva prosvete i privrednih subjekata koji će biti partneri na projektu novih studentskih kartica, a koje će omogućiti različite popuste studentima u Srbiji, potpisala je danas ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović sa 19 od 24 kompanija koje su se uključile u projekat.

Jeftinija odeća, obuća, sportska oprema, benefiti kada odlaze u bioskope, u trgovinske objekte, turistička putovanja, uslovi za transport, sve će to biti olakšano. Odnos samih studenata i spisak kompanija koje su danas potpisale ugovor je samo početak. Vlada Srbije ne samo da brine o studentima, nego vrlo konkretno ulaže u njih - izjavila je ministarka nakon potpisivanja.

Dodala je da će rezultat biti olakšano učenje.

studenti Podaci niškog Univerziteta: foto: printscreen Univerzitet u Nišu Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da projekat obuhvata oko 236.000 studenata državnih i privatnih univerziteta u Srbiji. Rekao je da se do sada prijavilo više od 55.000 studenata i naglasio da primena studentskih kartica kreće od 1. decembra.

Prema podacima Univerziteta u Nišu, na svim nivoima studija na 14 fakulteta tokom školske 2022/2023. godine studiralo je ukupno 23.235 studenata i oni će imati pravo na popuste.

Studenti će kartice moći da preuzumu u ekspoziturama Banke “Poštanska štedionica” i njih će na novoj kartici sačekati po 500 dinara.

Poštanska štedionica sa benefitima sa kojima je izašla pred studente smatra da je to ulaganje u budućnost. Mi smo prepoznatljiva banka stanovništva, nekada banka penzionera, a veliko je zadovoljstvo da nas zovu i banka studenata - rekao je predsednik Izvršnog odbora Banke Bojan Kekić.

Sporazumi o saradnji za učešće u projektu nove studentske kartice do sada su potpisani sa privrednim subjektima Srbijavoz, Etno selo Sunčana reka Banja Koviljača, Hedonic travel Beograd, Dunav osiguranje, Lasta, Putevi Srbije, Air Serbia, Telekom, Službeni glasnik, Aman d.o.o, Athletic gym Beograd, Monument, Apotekarska ustanova Dr Max, Apotekarska ustanova BENU, SANI OPTIK d.o.o, auto-škola Livija, Merkator S, Delfi, Jahting klub Kej, Apotekarska ustanova Janković, auto-škola PANDA US d.o.o, CINEPLEXX Srbija, CINEPLEXX Panonija Novi Sad i Sport Vision.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    13:11 // 29. 11. 2023.

    Kolege studenti vreme je da zapalimo žito.

  • Neko iz mase

    09:55 // 26. 11. 2023.

    Sekta se sad setila da jeftino potkupi studente. Kasno je. Ni penzioneri vam više ne veruju.

  • Torpedo

    19:01 // 25. 11. 2023.

    Mnogo je to, preteraste u galantnosti ! Jel glas toliku ima vrednost na trzistu ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: