Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 27. 1. 2022.

| Društvo

"Popustile" behaton ploče na trotoaru, dodatna opasnost po snegu i ledu [video]

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti

"Kad padne sneg igramo slalom na trotoaru i pazimo da ne polomimo ruku, nogu, glavu od ovih behaton ploča“, tako Nišlije opisuju kretanje u Ulici Todora Milovanovića, na prostoru između Doma zdravlja i Voždove škole. Ploče koje se klate, podignute i nestabilne posebno su rizične za osobe sa invaliditetom. Klate se i one koje bi slepima i slabovidima trebalo da omoguće bezbedno kretanje.

draško Nišlija Draško Marinković apeluje na nadležne da poprave trotoar ; Foto: M. M. K.Ispred svoje automehaničarske radnje Draško Marinković svakodnevno pomaže sugrađanima koji ponekad zbog neravnih i klimavih ploča budu i ozbiljno povređeni. Najopasnije je kada je zaleđeno i pada sneg, jer prolaznici ne vide opasnost.

Ovo je sramota, deca padaju, žena pre neki dan pala. Slomila je ruku ovde, na tu ploču. Šta rade ti ljudi? Ko je ovo namontirao, nek dođe da popravi, a ne ja da popravljam – kaže Marinković.

Tvrdi da ne prođe dan da neko ne padne i da su povređena često i deca, jer je ulica u blizini Voždove škole.

Jedan mali klinac je udario ovde u kontejner. Šta da se povredio, slomio glavu, tako nešto...? Pa, majku mu, ako ste nešto napravili, uzmite svakodnevno održavajte to! Ili neka povade, neka stave asfalt, kao što je bilo i zbogom – dodaje Marinković.

slika staza Nisu bezbedne ni one služe da pomognu slepim i slabovidim ljudima; Foto: M. M. K.I u susednim ulicama, Zelengorskoj i vojvode Mišića, ima mnogo ploča koje se klate, a najopasnije su one na stazama za slepe i slabovide.

Iz Direkcije za izgradnju grada do objavljivanja teksta nije stigao odgovor kada će ploče da zamene i obezbede normalno kretanje.

Podsetimo, ovo nije prvi put da građani upozoravaju na narušenu bezbednost kretanja u ovom delu Niša. Ploče u Zelengorskoj uliici ulegle su samo godinu dana nakon što je ulica završena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Markovic

    11:10 // 29. 1. 2022.

    Kao i u svim ostalim gradovima i mestima u Srbiji ! Jedam šerif čija je reč glavna,a svi ostali nestručni ,sa partijskom knjižicom koja predstavlja doktorat !!!!

  • Sima

    18:45 // 27. 1. 2022.

    Nema Sotieovaki klan vremena za glupe ploče i skršene gradjane što od istih što od leda na platoima mora da tuži TWITER... za blaćenje.... Haahha ha!

  • gari

    17:31 // 27. 1. 2022.

    Ovde nije upitan " kvalitet" ploča,nego loše odradjeno postavljanje. Može ploča da bude i od čistog stakla, ako je podloga uradjena kako treba. Sve polomljene ploče su sa loše uradjenom podlogom, ali to je pitanje za " nadzorni organ", koji je dao "upotrebnu" dozvolu!!!!!!!
    Tu bandu treba razbucati, korumpirani i nesposobni...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: