Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:21, 18. 2. 2021.

| Društvo

Porast broja zaraženih kovidom na jugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Dom zdravlja Niš kovid
Veći broj zaraženih u Nišu, Vranju i Leskovcu; foto: N.Mitić;

Trend rasta broja pozitivnih na virus korona primetan je na jugu Srbije, pa je tako u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja juče registrovano još 105 zaraženih u odnosu na 69 dan ranije, dok je u Vranju prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje novim virusom zaraženo još 110 osoba. U Jablaničkom okrugu od 225 testiranih, na kovid je pozitivno 23, što je za 13 više u odnosu na dan ranije.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš tokom jučerašnjeg dana javilo se 929 pacijenata, skoro 350 više nego u utorak, a veći je i broj onih čiji su rezultati testiranja bili pozitivni.

Od ovog broja 228 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 701 obavilo kontrolni pregled. Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 56 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća. Testirano je 380 pacijenata, od čega je pozitivno 105 - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Slična situacija je i u Vranju, prema podacima Zavoda za javno zdravlje u poslednja 24 sata u Pčinjskom okrugu je registrovano još 110 slučajeva zaražavanja od korona virusa, od kojih je samo u Vranju 84.

U Preševu je registrovano 11 novih slučajeva, u Bujanovcu je virus potvrđen kod 6 osoba, u Trgovištu kod 4, u Surdulici i Vladičinom Hanu po 2 nova slučaja i u Bosilegradu 1.

Urađeno je 49 PCR uzoraka, od kojih je 3 bilo pozitivno, od 308 antigenskih testova pozitivno je bilo ukupno 107 slučajeva - saopštavaju iz Zavoda.

Od poslednjeg preseka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac stiglo je 225 rezultata testiranja na korona virus, a oni pokazuju da su 23 osobe registrovane sa pozitivnim nalazom.

Najviše novozaraženihe je Leskovčana - 18, po 2 osobe su iz Vlasotince i Lebana, a jedna osoba je iz Medveđe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sojic

    17:36 // 18. 2. 2021.

    Ma nelazite vise
    Kako vam narede SNSovci tako radite do pre samo desetak dana su skoro sve ustanove izisle iz kovid sada se opet vracate los vam marketing za vakcinaciju
    Aktuelnoj vlasti jos treba zamorcica zavakcinaciju jersu to potpisale sa sveckom zdravstvenom organizacijom
    na savskom trgu je bilo 10 000 ljudi to niko nespominje a smetaju im im kafane i kafici koji grcaju kako da opstanu

  • slavko

    13:34 // 18. 2. 2021.

    Sve ovo je izgovor za mesetarenje,trange-frange,i pljacku epskih razmera! Sve se ovo placa,jednoga dana,koji nije daleko!

  • Niski CC

    13:31 // 18. 2. 2021.

    Za ocekivati jer smo veoma nedisciplinovan, bahat, bezobziran i bezobrazan narod. A cini mi se da moj jug prednjaci u svim tim karakteristikama. Nula smo bre!

    • Sojic

      17:30 // 18. 2. 2021.

      Sam si nula sendvicaru

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: