Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 26. 7. 2016.

| Društvo

Poreska uprava češlja ugostitelje i tokom vikenda

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Poreska uprava zatvara radnje
Poreznici rade i vikendom; Foto: Arhiva JV

Nakon što su u kontroli 26 ugostiteljskih objekata u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrdili nepravilnosti kod 22, iz Poreske uprave Srbije najavljuju da će kontrole sprovoditi i vikendom i van radnog vremena.

Poreska uprava Srbije najavljuje da će kontrolisati ugostiteljske objekte i vikendom i van radnog vremena, nakon što su u kontroli 26 ugostitelja u Beogradu, Nišu, Prokuplju, Bajinoj Bašti i Beloj Crkvi utvrdili nepravilnosti kod 22.

Kako je saopšteno, poreski inspektori će tokom leta pojačano kontrolisati promet preko fiskalnih kasa u celoj Srbiji "kao efikasan vid borbe protiv sive ekonomije", posebno na "onim područjima gde se ne poštuju propisi". 

Pojačane kontrole na terenu podrazumevaju angažovanje svih inspektora terenske kontrole, rad van propisanog radnog vremena i rad vikendom, kao i pojačanu kontrolu u većim centrima i u turističkim mestima, posebno za vreme održavanja turističkih manifestacija - najavljuju iz Poreske inspekcije.

Osim evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, kontroliše se i status angažovanih radnika, stanje na zalihama, knjigovodstveno stanje i ispravnost fiskalih kasa.

Protiv onih kod kojih su proteklog vikenda utvrđene nepravilnosti, ne navodeći njihova imena, biće podnošene prekršajne prijave i privremeno zatvarani objekti.

Iz Poreske inspekcije najavljuju da će se pojačane kontrole, kao vid borbe protiv sive ekonomije, sprovoditi dugoročno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • konobar

    01:18 // 28. 7. 2016.

    kazandzijsko je vrh za nedavanje fiskalnih racuna .... dobijete nefiskalni isecak ako ste stalni gost a fiskalni ako vas nepoznaju....

  • sasa

    23:19 // 26. 7. 2016.

    Proveo sa cetiri dana u Sokobanji niko ne izdaje racune,a promet neverovatan za ovaj deo Srbije.

  • Bajkoblace

    20:48 // 26. 7. 2016.

    Pošaljite policiske inspektore da kontrolišu inspektore ali pre toga da ručaju u policisku stanicu i džepovi da im se zašiju.

    • PANTELIC podrum

      22:16 // 26. 7. 2016.

      Bas se pitam ko sme da po kaficima u parku na bulevaru,potrazi fis.racun kad oko vecine GAZDI okruzenje nabildovanih sarenih momaka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: