Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 24. 6. 2017.

| Društvo

Porodica glasala na izborima, a nikada nije viđena na adresi stanovanja u Nišu

Autor:J. V.Izvor:N1, Južne vesti
Glasanje Niš
Još nerazjašnjeno zašto su građanima stizali pozivi za ljude koji nisu na njihovim adresama; Ilustracija; Foto: Vanja Keser

Nišliji Đorđu Mrdakoviću stigao je na kućnu adresu poziv za glasanje na skorašnjim predsedničkim izborima za porodicu Petrović, koju, kako je kazao za N1, nikada nije video. Petrovići su svoje glasačko pravo i iskoristili, a iz MUP-a kažu da su oni prijavljeni na tu adresu na osnovu kupoprodajnog ugovora kuće iz 2016. godine.

Iz MUP-a su naveli da je Srđan Petrović prilikom predaje Zahteva za prijavu prebivališta priložio overeni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti na Mrdakovićevoj adresi, sa svim ostalim neophodnim dokumentima. Supruga i troje dece, od kojih je jedno maloletno, prijavljeni su uz njegovu saglasnost.

Svi članovi ove porodice sa pravom glasa, prema informacijama do kojih je došao N1, uredno su glasali na predsedničkim izborima 2. aprila, sa ispravama u kojima stoji adresa na kojoj živi Mrdaković, uprkos tome što ih on nikada nije video, niti ih je televizijska ekipa zatekla na toj adresi.

Ne poznajem ih, nikada ih nisam video, niti su ikada dolazili. Ja samo kovertu sam dobio - kazao je Mrdaković.

Glasovi ovo četvoro ljudi u Nišu su jedna od još nerazjašnjenih nepravilnosti koje su zabeležene na skorašnjim predsedničkim izborima, a kako kažu u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju, to što su na adrese građana stizali pozivi za glasače koji nisu kod njih prijavljeni je zabrinjavajuće.

Ko može da uvede ljude u birački spisak na nepostojećoj adresi? Ko može da im da dokumenta pomoću kojih mogu da glasaju na nepostojećoj adresi i biračkom mestu koje nije njihovo. Tako da to otvara mnogo vrlo zabrinjavajućih pitanja oko moguće manipulacije biračkim spiskom, a svi znamo da je taj birački spisak rak rana našeg biračkog procesa gde postoji skoro 850. 000 fantomskih duša - kazao je Danijel Dašić iz NKD.

Kompletan prilog o slučaju Petrovića, nastao pre nego što je dostavljen odgovor iz MUP-a, pogledajte na N1.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan,Niš

    06:08 // 25. 6. 2017.

    Procedura je da bi se neko prijavio na adresi stanovanja dokaz o vlasništvu.Ali i lično prisustvo,sa važećom ličnom ispravom, i vlasnika nekretnine.Tako da je nejasno kako je moguće da je neko prijavio tu porodicu a da vlasnik to nije znao??

  • NIJE SEFTE

    19:17 // 24. 6. 2017.

    Mojoj porodici se dva puta desilo da dodju na glasanje a posmatrači ih udalje sa birališta sa obrazlozenjem da su već glasali.
    Pitam se ko je glasao u naše ime, a zanima me i kome je dodeljen naš glas.

  • ivan zivkovic

    19:01 // 24. 6. 2017.

    Na njegovom mestu ja bih se zabrinuo zato sto taj Petrovic ima kupoprodajni ugovor za njegovu kucu, kakva je ovo drzava moze brzo da se desi da mu izvrsitelji dodju na vrata

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: