Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 6. 9. 2023.

| Društvo

Porodica kod Kuršumlije bez struje, vode i nade, apel za mladog Novaka

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
milojevići
Porodica Milojević apeluje na ljude da im pomognu; Foto: Lj. M.

U velikoj nemaštini, bez struje, vode, finansija i osnovnih sredstava za život porodica Milojević, 45-godišnji otac Miroslav i 15-godišnji Novak preživljavaju teške trenutke u kojima im je svaki dan bukvalno borba za egzistenciju, a dečakov san o budućnosti u prokupačkoj Poljoprivrednoj školi, gde je upisao smer za pekara, upitan je zbog novca za putovanje do škole.

Uz sve probleme koje ima ova porodica, dečak ima i zdravstvenih problema jer pati od oboljenja oka pa zato mora na lečenje u Novi Sad, ali za to nemaju ni para, ni mogućnosti. kartica Račun za pomoć porodici Milojević; Foto: Lj. M.

Plašim se da će, ako ne ode na preglede i lečenje, moj sin izgubiti vid koji ima sada tek oko 25 odsto. Tražio sam, molio, obijao sva vrata nadležnih institucija, od Centra za socijalno do lokalnih vlasti, ali niko ništa ne preduzima. Bukvalno smo ostavljeni na milost i nemilost, nemamo nikakve prihode, pa ni socijalnu pomoć. Bez dinara smo i jedva preživljavamo - očajan je otac Miroslav.

Podseća da ga je supruga ostavila kada je dečak imao nepune dve godine i od tada sam brine o njemu, a ranije su živeli u Boru.

Pre nekoliko meseci preselili su se u selo Rudare kod Kuršumlije, nedaleko od Administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. milojevići Otac i zin u bezizlaznoj situaciji, mole za pomoć; Foto: Lj. M.

Tu sam se vratio jer imam svoju kuću, ali u njoj nema ni struje, ni vode, ničega. Tražio sam od EPS-a da mi priključi struju, kažu da ima dug od oko 80.000 dinara i da mora to da se plati. Ja nemam novac ni za hranu, nigde ne radim, nemam nikakve prihode, a i sam sam invalid treće kategorije. Pokušavam da svom maloletnom sinu ulijem bar neku nadu za normalan život, ali sve to teško ide - priča otac Miroslav.

Za njega i Novaka je svaki dan izazov i borba za opstanak. Osećaj bespomoćnosti i osuđenost na uslove života nedostojnih čoveka za njih je svakodnevnica. milojevići Otac i sin apeluju da im se pomogne; Foto: Lj. M.

Iz komšiluka uzimam vodu u flaše i tako se kupamo i ja i sin. Borimo se kako znamo i umemo, pritislo nas je sve, bar da mogu da obezbedim uslove da može dečak da se leči - dodaje otac.

Kaže da bi im bilo kakva finansijska ili materijalna pomoć dobrodošla kako bi Novak pre svega dobio adekvatnu terapiju za lečenje oka, ali i ostvario svoj san i završio obrazovanje koje želi i postao pekar.

Svaka donacija, bilo da je to hrana, odeća, novac ili resursi za obnovu osnovnih uslova za život, biće za njih od ogromne pomoći, a novac se može uplatiti i preko računa u Komercijalnoj banci: 205-9011005904581-50 na ime Miroslav Milojević.


Novak nema uslova da završi pekarski zanat

Porodica Mihajlović se suočava sa ekstremnim siromaštvom i nema mogućnost da zadovolji čak i najosnovnije potrebe kao što su hrana i odeća. Otac se trudi da pronađe poslove povremeno, ali s obzirom na okolnosti i njegovu ograničenu kvalifikaciju, jer je i sam invalid, to je izuzetno teško.

Iako je ove godine upisao pekarsku školu u Prokuplju, Novak kaže da ne može da ostvari svoj san jer nema para za mesečnu autobusku kartu, ali ni adekvatnog prevoza od Rudara koje je udaljeno 50-ak kilometara od Prokuplja. Novak Novak ispred škole koju je upisao, ali nema uslova da je završi; Foto: Lj. M.

U školi su mi izašli u susret, daće mi još nekoliko dana da pokušam da se snađem. Morao bih da nađem neki stan, ali odakle novac za sve to. Svestan sam da moj otac nigde ne radi i nema primanja, živimo od milostinje. Da sam bar ja zdrav, pa da mogu nešto da pomognem - skromno priča Novak.

Svaka mala pomoć će značiti mnogo za ovu hrabru porodicu i njihovu svetliju budućnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana Ciric

    16:15 // 8. 9. 2023.

    Da li mozete da prosledite njihovu adresu i grad? Potrebni su da bi se izvršila uplata.

    • Marica Maravić

      18:05 // 15. 9. 2023.

      U tekstu je objavljena kartica Komercijalne banke na ime Novakovog oca.

  • Dragan

    06:51 // 7. 9. 2023.

    Stize 10.000,to ce ovoj porodici da resi sve probleme...ekonomski tigar je svemocan...

  • Ivan

    13:31 // 6. 9. 2023.

    Imaće fontana i centru,rekoše da će da naprave....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: