Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 6. 12. 2020.

Porodice hospitalizovanima zbog korone kupuju neke lekove, direktor tvrdi da ih KC ima

klinicki centar Nis Ima lekova ili ne?; foto: JV

Da pacijentima koji se leče od kovida u niškom Kliničkom centru porodica kupuje određene lekove, tvrdi više Nišlija čiji su najbliži zaraženi novim virusom i nalaze se na bolničkom lečenju. Lek fraxiparin košta oko 500 dinara, a kažu da dostavljaju 2 ampule dnevno. "Pacijent i familija nemaju potrebe da kupuju ništa", kaže novi direktor KC-a Zoran Perišić. Tvrdi da pacijenti imaju svu terapiju i da je ustanova maksimalno opremljena medicinskim sredstvima, a da su svi lekovi koji se koriste za lečenje kovid pacijenata obezbeđeni.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Bulevarka

    17:19 // 6. 12. 2020.

    Molim pomocnike direktora Perisica da ga ne lazu. Jer lekova nema, pa ni zamenskih. Verujem da coveku prepuna glava i da je vojna bolnica zeznula za 50 kreveta jer su rekli 100, ali bih stvarno zamolila da ga iz apoteke ne lazu jer lekova zaista nem

    • Daba

      10:35 // 7. 12. 2020.

      Jel si sigurna? Ipak je Vucic rekao da se Srbija drzi najbolje u Evropi i pre par meseci je proglasio pobedu nad koronom. Valjda vise verujes Vucicu nego svojim ocima.

  • cacamacaaca

    17:56 // 6. 12. 2020.

    Jasno je da lekova nema dovoljno za ovu kolicinu bolesnika. Cak i da ima antibiotika i antikoagulanasa rodbina svakako kupuje polivitaminsku terapiju.

  • Nislija

    13:24 // 7. 12. 2020.

    Zasto obolelima od korone naplacuju lekove? Zasto jednostavno drzava neda 50% ,a 50% zarazeni lekova? Imam slucaj u krugu porodice, i za svakog ponaosob lekovi kostaju odprilike 7.000 dinara, a neko jedva zivi sa 20.000 ili sta vise od minimalca od 32.000 dinara. To treba da se sredi ,a ne farmaceutska mafija i ovde da se grebe.

    • Dragan Dramicanin

      22:11 // 3. 4. 2021.

      Ja sam pozitivan na covid i isto tako imam upalu pluca,i u pravu ste jer ko je na kucnom lecenju taj sve placa sam,od analiza krvi dva tri puta,pa lekova,pa dodatak lekovima...Evo za 6 dana potrosio na lecenje skoro 10 000dinara a nisam ni blizu izlecenja.Sram za drzavu jer jedne lece u bolnicama besplatno a mi ostali kucama sto smo zarazeni covidom placamo sve sami.

  • dragoljub stamenković

    16:10 // 6. 12. 2020.

    Gde sme, mladi i perspektivni dr Perišić, da kaže da nečega nema kad je Vučić rekao da svega ima i da smo najbolji u Evropi ... a i šire !

    • Bruno

      23:23 // 6. 12. 2020.

      U svemiru, jer smo nebeski narod.

    • abcde

      05:33 // 7. 12. 2020.

      najbolji u poznatom delu vasione

    • ZoRaN

      17:31 // 7. 12. 2020.

      Neka Vučiću pokažu snimak bolnice u Aleksincu, biće mu jasnija slika!

  • Dragan Ranđelović

    23:49 // 7. 12. 2020.

    Sinoć me je otac molio da mu dostavim flašu negazirane vode i tetrapak negaziranog soka. Kesu sa krupno ispisanim podacima dostavio sam u19h na prijemnici, 27časa je prošlo i nije uručena. Čitao sam da je dr.Mengele slično postupao tok svojih istraživanja u Hitlerovim logorima. Želim da svima koji imaju veze sa ovim(NAJMILIJI TRPE BOLESNI A ŽEDNI KAO MOJ OTAC). Unapred ti hvala Bože.

  • Stojko

    18:23 // 6. 12. 2020.

    Ne valjaju vam lekari, koji GOVORE ISTINU. Ne valjaju vam najbliži obolelih, koji GOVORE ISTINU. Vama u KC. iskjučivo godi GO i IO SNS-a. U šta ste se preobratili. Dr. Perišiću, nije KC Gradska skupština, nije ni Odbornička grupa, pa da se koristite otrcanom izjavom "ne znam, nisam upoznat". Ne smete da izađete iz KC,a da ostaje neka nedomica, neka nejasnoća. U pola noći morate znati šta se dešava

    • ZoRaN

      17:37 // 7. 12. 2020.

      Odakle mu sloboda da saopšti da nečega nema i Vučić to dazna?

  • Magdalina

    17:25 // 6. 12. 2020.

    Počev od vlade, preko Kriznog staba do uprava Klinickih centara svi su saopstavali i saopstavaju samo ono sto im u datom trenutku iz bilo kog razloga odgovara. Broj obolelih, broj testiranih, broj preminulih, opremljenost ustanova, nabavka respiratora, broj zaraženih radnika u zdravstvu....sve je stvar kalkulacije. A da lekova nema nije tajna. Porodice hospitalizovanih imaju dokaze.

  • Mara

    11:16 // 7. 12. 2020.

    @ cacamacaaca mora da branis . radano mesto da opravdas stranku

  • Саша Млинар

    19:04 // 6. 12. 2020.

    "Драги господине Перишићу"мој отац,сада већ покојни,лечио се у КЦ Ниш од 29.11-04.12.2020,и није тачно да се не траже лекови.Тражили су ми да купим лонгацеф и фраксипарин.Имам аудио снимак где ми се саопштава шта треба да купим.А Ви,пошто сте "необавештени" информишете се!Срамота!!!

  • MilosNis

    20:04 // 6. 12. 2020.

    Isto se desilo prosle godine decembra sa citostaticima, znam jer mi je supruga bila na hemioterapiji. Isto je bilo izjava, imamo lekova, nema nestasica, sve je u redu, a citostatika TAXOL nisu imali duze od mesec dana pa smo kupovali iz Makedonije. Vrhunac je bio kad nisu imali bensedin injekciju da joj daju pa sam kupio u apoteci za 32 dinara, znaci da smo stigli do kraja cim to ne mogu da kupe!

  • Mara

    20:37 // 6. 12. 2020.

    Sve se kupuje nema ništa

  • zoran

    20:44 // 6. 12. 2020.

    Letos operisan u KC digestivna.Kupio Orvagil par hiljade dinara,controloc...da bih mogao da budem na programu.

  • Dragan Ranđelović

    23:33 // 7. 12. 2020.

    Poštovani čitaoci, potpisujem svaku reč iz teksta o nedostatku lekova.Moj otac je trenutno na klinici i bori se za život. Pre dva dana bostavio sam mu potpuno iste lekove koje su i drugi naveli u tekstu. Ako lekova nema neka javno kažu ljudi će se već nekako snaći da ih obezbede. Gore od ovoga je to što izgleda nema ko da im te lekove da(mislim na medicinsko osoblje).

  • Dija

    06:40 // 7. 12. 2020.

    A zasto bi bilo ko od porodica lagao,sta onda kese pune lekova koje jedino lekar moze.da prepise
    Kupuju se i hvala ovom kobi je objasnio da mi znamo sta Nas ceka za nedaj boze

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: