Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 15. 9. 2016.

| Društvo

Porodice iz Rasadnika uskoro u gradskim stanovima

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Zgrada
Inspekcija naložila iseljenje celog objekta jer nije bezbedan; Foto: JV

Stanari izgorele zgrade u Rasadniku već nedelju dana se snalaze i spavaju kod komšija, prijatelja i rođaka. U Upravi za imovinu kažu da sutra završavaju krečenje i čišćenje stanova gde će oštećene porodice biti privremeno smeštene.

Oni bi uskoro trebalo da dobiju ključeve stanova, koji su, prema rečima načelnika Uprave Ljubiše Janjića, već bili korišćeni zbog čega je bilo potrebno da se srede. On nije precizirao na kojim se lokacijama nalaze stanovi, ali je kazao da nisu grupisani već se nalaze na teritoriji čitavog grada.

Stanovi se nalaze od naselja Ratko Jović, preko centra do Palilule. Grad nema celu zgradu u vlasništvu pa ne mogu biti smešteni u istom objektu – kazao je Janjić.

Stanari, kažu, sa nestrpljenjem očekuju privremeni smeštaj koji su im obećale gradske i opštinske vlasti. Četvoročlana porodica Jašarević već nedelju dana živi odvojeno jer, kažu, nisu mogli svi da budu na teretu jedne porodice. stan Pet stanova potpuno izgorelo; Foto: JV

Ja sam spavao kod prijatelja i devojke, moji roditelji su kod strica, sestra je kod rođaka u Makedoniji. Već postaje kritično i hitno nam treba stan. Nadam se da će nam obezbediti smeštaj uskoro, jer su rekli da se strpimo 7-10 dana – kazao je Jaško Jašarević.

Prema najavima nadležnih, dodaje, predstavnici stanara bi sutra ili u subotu trebalo da imaju sastanak sa gradskim vlastima na kome će saznati gde će biti smešteni.

Podsetimo da su čelnici Grada i Opštine Palilula predložili ugroženima da do dobijanja privremenog smeštaja borave u odmaralištu u Divljani uz obezbeđen prevoz do grada, što su stanari odbili. 


Gradski stanovi bespravno useljeni

Stanovi koje će da useli 15 porodica su u vlasništvu grada, ali su, prema Janićevim rečima, bili bespravno useljeni. Kako kaže, Gradske opštine na čijim se teritorijama stanovi nalaze su nadležne za pokretanje postupaka iseljavanje bespravnih stanara.

Poslenjih 15 do 20 godina, ljudi su masovnije počeli da useljavaju gradske stanove, a od 2008. godine intenzivnije se, objašnjava Janić, radi na njihovom iseljavanju.

Pronašli smo više od 100  bespravno useljenih stanova na teritoriji čitavog grada, a najviše ih je na teritoriji Gradske opštine Medijana – objašnjava.

Do sada su, dodaje, u vlasništvo Grada vratili oko 30, a u ostalim slučajevima opštine vode upravne postupke koji mogu mnogo da se oduže.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lahor

    05:58 // 16. 9. 2016.

    Što pre korenito ljudima stanove

  • milosevic milos

    05:49 // 16. 9. 2016.

    Osiguranje stana, sta je to? Ono sto obican gradjanin ne zna, jese da je osiguranje stana od pozara sa osiguranjem stvari najvise jedan euro po kvadratu godisnje. Sto znaci da je za stan od 60 kvadrata to u vednosti 3 pakla cigareta. #samokazem

  • marjan

    18:54 // 15. 9. 2016.

    ko li je stanovao u toj zgradi svaka cast na brzo resenje? kako li se zapali!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: