Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 1. 8. 2022.

| Društvo

Porodice na zgarištu svojih domova u Nišu postavile šatore, traže da ih Grad konačno zbrine

Autor:A. K.Izvor:Južne vesti
protest šatori Ulica Aleksandra Medvedeva
Više od godinu dana nema rešenja za oko 40 stanara iz Ulice Aleksandra Medvedeva; foto: Green Eye Media

Šatori na zgarištu nakon prošlogodišnjeg požara u Ulici Aleksandra Medvedeva u kojima će naizmenično spavati ljudi koji su izgubili svoje domove, ubuduće će biti prizor kojim 9 od 10 porodica želi da iskaže svoj revolt jer im Grad do danas nije obezbedio bilo kakav smeštaj. Dok mole gradsku vlast za bilo kakav krov nad glavom, spremni su, kažu, ako im se problem ne reši, da šatore premeste ispred Kabineta gradonačelnice, pa i ispred Predsedništva ili Vlade Srbije.

Montažne kuće u Ulici Aleksandra Medvedeva u požaru koji je izbio aprila prošle godine potpuno su izgorele, a bez krova nad glavom za nekoliko sati ostalo je 10 porodica, odnosno oko 40 ljudi. Članovi 9 od 10 porodica na jučerašnjem protestu su zamolili gradsku vlast da im obezbede bilo kakav krov nad glavom, jer se radi uglavnom o ljudima lošijeg imovnog stanja, starim i bolesnim osobama. šatori Niš protest Sa zgarišta nekadašnjih domova mole za pomoć Grada; foto: Green Eye Media

Pozivamo sve dobronamerne ljude da nam se pridruže i daju podršku, dosta njih je od početka uz nas i njima smo zahvalni, ali tražimo da se uključe i predstavnici lokalne vlasti, članovi Veća, odbornici i narodni poslanici iz Niša i nadamo se da će se svi konačno uključiti u rešavanje naših stambenih problema - poručili su organizatori protesta.

Sa zgarišta gde su nekad bili njihovi domovi su poručili da oni ne biraju, a predlažu da se očisti zgarište i naprave montažne barake ili da im se daju gradski socijalni stanovi.

Podsetimo, porodicama je Grad ponudio gradske stanove uz plaćanje kirije, a iz takvog je jedna stanarka hitno preseljena zbog loših uslova.

šatori protest Niš U šatorima će spavati na smenu dok im se problem ne reši; foto: Green Eye Media

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    10:22 // 1. 8. 2022.

    Gde je moj komentar? Cenzura,a?

  • Bogdan V

    09:12 // 1. 8. 2022.

    Samo neka neko pomogne da se Prva dama grada odljuti. Mnogo je ljuta na ljude koji su izgubili sve. Ajde Gago, ajde odljuti se i pomozi...
    Kakav raspad od grada.

  • Бата Рака из Ниш

    08:50 // 1. 8. 2022.

    Чек, да се Драганче присети који они беоше!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: