Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 9. 12. 2021.

Porodice pacijenata zabrinute zbog klostridije na niškoj Neurohirurgiji, iz UKC-a tvrde da bakterije nema

Klinički centar Niš Sve ukazuje na propuste u lečenju, kažu građani; foto: JV

Čiji je propust pojava klostridije na niškoj Klinici za neurohirurgiju i da li će neko za to odgovarati - pitaju građani kojima su na toj klinici u poslednjih nekoliko nedelja preminuli članovi porodice, za koje tvrde da su nakon uspešno završenih operacija na klinici dobili tu bakteriju od koje su dodatno lečeni. Iz UKC-a kažu da ni na jednoj klinici nema epidemije i da na Neurohirurgiji jedna žena jeste imala klostridiju, ali da je već bila pozitivna kada je došla.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Maja Djordjevic

    15:41 // 9. 12. 2021.

    Gospodja je u pravu za sve sto je rekla,I ja Sam lezala ma toj klinici u Novembru mesecu Sa detetom stvarno je prljavo I ne ciste Sobe I toalet. Ja Sam cetri Dana lezala Sa detetom I ni jednom Nisu usli da ociste sobu. Uzas ne do Bog nikom

  • Jelena

    16:16 // 9. 12. 2021.

    To se isto desilo i sa mojom majkom 2018 godine. Otišla je ne operaciju cira, izašla sa klostridijom. Organizam je bio slab, nije uspela da se izbori i nažalost preminula.

    • Mile

      23:20 // 9. 12. 2021.

      Isti slucaj i sa mojom majkom. Umrla od sepse koju nisu smeli ni da spomenu. Ortopedija je bruka za Nis!!!!!

  • nisliski mohikanac

    16:33 // 9. 12. 2021.

    Platili smo zgradu,opremu,doktore a nastradamo zato sto nema ko da ocisti i zato sto nema dezinf.sredstva.
    Zašto? Cent.vent.sistem je isto problem.

  • Ivan

    16:55 // 9. 12. 2021.

    Sve cisto, higijena na top!!
    (Mogu sad sendvic da jedem sefe?)

    • A bilbord na Ambasadoru

      20:33 // 9. 12. 2021.

      Nemože mora da završiš bilbord na Ambasador.

  • Kruna Mikic

    18:48 // 9. 12. 2021.

    Neurohirurgija nije jedina klinika na kojoj se siri zaraza.Ja sam klaustridiju dobila u porodilistu,dva meseca sam se lecila , i nisam jedina ,kada sam u apoteci kupovala vankomicin receno mi je da se svaka treca ,cetvrta porodilja zarazi,zamislite kada su mi rekli da vankomicin mogu da vratim ako mi ostane koja ampula vise jer ga nema dovoljno…Komentar lekara je bio pa to je tipicno bolnicki

  • Ljiki

    19:06 // 9. 12. 2021.

    Gde se nalazi klinika za neurohirurgiju, u novoj zgradi? Da li je moguce da u objektu koji je otvoren 2018.god nakon samo tri godine je stanje toaleta tako uzasno?? I nemojte prebaciti odgovornost na pacijente, oni su pacijenti!!! Otezano krecu, otezano funkcionisu. Gde je pomocno osoblje i sta radi ako su toaleti i posteljina izvor bakterija??? Ovo je za otkaz svih rukovodioca u ovoj ustanovi

    • Prolaznik

      20:41 // 9. 12. 2021.

      Posle samo dva meseca patos je poceo da propada, kanalizacija se zapusila i pola liftova bilo pokvareno. Fuserajski urađeno samo tako.

    • Mile

      23:24 // 9. 12. 2021.

      Pomocno osoblje nista ne radi, samo donosi hranu i cisti. A gdje sestre bi trebale da brinu o higijeni pacijenata. One NE zele to da rade, pa kako se ko snadje dok ne premine. Odu da se izlece, i ne vrate se vise kuci. Na zalost takvu sudbinu nam roditelji imaju

  • Vesna

    19:35 // 9. 12. 2021.

    Ma ne mogu da verujem, to nije tačno. Zdravstvo nam nikad bolje nije bilo(kako kaže Svevisnji), svega ima nema sta da fali. (ironično)

  • Malamila

    20:07 // 9. 12. 2021.

    Na istoj toj klinici u crvenoj zoni kovid pacijenti dobiju klostridiju i zavrse kako ne treba! Uzas uzas uzas

  • Kruna Mikic

    20:59 // 9. 12. 2021.

    I da nastavim ,to je tipicno bolnicki,da imam “srece “jer sam mlada,jer ta bakterija”nosi”starije…bila sam sama u apartmanu iz epidemioloskih razloga,placala 5000din dan,i molila da mi ociste wc , koji je zarazan i prljav bez ,obzira sto ste sami.Cistacicin komentar je bio ocistila sam ga…a po podu fekalije predhodnih porodilja.(platili ne platili,nesto vas strefi od dva zla)

    • Maja

      22:01 // 9. 12. 2021.

      Svaka ovakva priča mora da se objavi. U poslednje vreme ne znam da je neko izasao živ ili normalan iz kliničkog centra.

    • Marija

      17:57 // 10. 12. 2021.

      Verujem jer ista ta cistacica predje samo istom krpom sve, ispoliva vodom toalet i kraj...a 1.se valjda metlom skupi djubre, pa dezinfikuju podovi, da ne pricam sto za vise od nedelju dana nisam videla da je brisnula lavaboe u sobama, prozore, krevetice u kojima spavaju bebe....horor! A kante u kojima se odvaja djubre u sobama kad izvuce kese sve u isto trpa...

  • Marija

    21:05 // 9. 12. 2021.

    Trebalo bi da se pise i o covid delu gde ima pacijenata koji su se tamo zarazili, isto tako i o porodilistu jer je i tamo cesta pojava! _Higijena!!!! Dezinfekcija! Osoblje koje treba obuku da prodje da bi radilo!

  • И комшија

    22:53 // 9. 12. 2021.

    који се дуже времена у неколико наврата годишње по десетак дана лечио на Клиници на хематологију новог КЦ ми је говорио да чистачице само изаце смеће из канте у купатилу тј. собном WC-у,а не бришу га нити дезинфикују.Такође ми је причао да за тих 10-15 дана колико прима терапију,неколико пута годишње,никада није видео да се бришу стакла на прозорима са унутрашње стране.Ко је одговоран за хигијену

  • Срба

    07:48 // 10. 12. 2021.

    Кад па у КЦ Ниш није било клостридије и осталих болничких инфекција?? Отац ми је преминуо 2017 од типичних симптома клостридије (заражен између ортопедске хирургије и клинике за физикалну медицину), и уместо да се неком генијалном доктору или сестри упали лампица да га тестирају док је био на физикалној- понижавали су га и вређали због инконтиненције и тровања коју клостридија изазива. Срамота!!!

  • aneo

    14:03 // 10. 12. 2021.

    klostridije ima i na klinici za anesteziju

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: