Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 27. 12. 2017.

"Porodice sa više dece manje da plaćaju struju i grejanje"

Porodica Popusti za plaćanje struje, grejanja i vode, kao i akcija za zapošljavanje roditelja koji imaju više dece; foto: Wikimedia commons

Akcija “Trećim detetom do posla”, finansijska podrška za majku do punoletstva deteta, ali i popusti za plaćanje struje, vode i grejanja, neki su od predloga za povećanje nataliteta u Nišu i okolnim mestima, koje su izneli roditelji i predstavnici udruženja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Biznismen

    15:46 // 27. 12. 2017.

    Zasto imati troje dece ako mora da se trazi popust od drzave? Treba znati unapred sta sa njima, a ne kasnije stalno uskracivati jedno da bi drugo napredovalo i uspelo u zivotu. Nismo mi drzava ni za jedno, a ne za cak tri.

  • Tajlandski stapic

    19:22 // 27. 12. 2017.

    Svaka cast ovoj porodici na hrabrosti za ovoliko dece, ali mnogi zbog toga sto neko ima cetiri ne moze da ima ni jedno dete, jer izdvaja drzavi i podize tudju decu placajuci tudje dugove.

    • Glupog li komentara

      10:05 // 3. 1. 2018.

      Svasta

  • Bledoliki sa tigrovom kozom bez subare

    15:53 // 27. 12. 2017.

    Troje dece kad plata bude hiljadu eura i oba roditelja rade. Kako samo izdrzavaju petoro?

  • Milanče

    15:19 // 27. 12. 2017.

    Jel to znači da će distribucija i toplana da plaćaju romima koji imaju 5,6 ili 7 deta!!! Smešni ste

  • Medvedja usluga

    13:36 // 27. 12. 2017.

    Porodica i sa jednim detetom ne bi trebalo ni da placa stuju i grejanje samo da ima dete u danasnje vreme, ali da drzava kad deca odrastu ne uzme ono sto je dala, pa deca zbog loseg rada institucija i celog drustva zavrse na ulici i vrate drzavi sta im je dala sa kamatom.

  • Verko

    15:27 // 27. 12. 2017.

    Šta je s ljudima koji iz bilo kog razloga ne mogu imati dece? Je li to diskriminacija?

  • Čudim Čudim

    12:02 // 29. 12. 2017.

    U uređenim društvima npr Nemačka, porodice sa decom plaćaju manji porez na zaradu od onih bez. Što više dece manji porez.
    Jako pametan potez jako pametne nacije, mi smo prosečno retardirani i samoživi te lični problem predstavljamo kao društveni. Država koliko sam ja upoznat izdvaja sredatva za pomoć br. parovima koji ne mogu da imaju decu. Problem nartaliteta i bele kuge nije problem pojedinaca v

  • Humanizam

    14:41 // 27. 12. 2017.

    Da bi se napravio dobar sistem u zemlji i da se sistem ne bazira na principu da jednom uzmes, a drugom das, pa opet napravis jedan problem treba mnogo vise od poznavanja stranih jezika a vi na vlasti ste ocigledno zalutali u politici. Niste vi videli sta je muka pa zato pravite sistem iz Pecinaca. Tamo ljudi bolje znaju sta treba porodicama u Srbiji.

  • Sima

    14:42 // 27. 12. 2017.

    Ma oni stalno podsticu natalitet, a onda naprave takav zakon da je nemoguce ostvariti to pravo. Pitajte roditelje sta su sve morali da rade, kolike papire i redove na salterima da zavrse da bi dobili povracaj pdv-a na pelene onomad. Nista nama ne znace ti zakoni i odluke ako u realnosti moramo da izgubimo po mesec dana da bi ostvarili to pravo. Ja uvek kazem, birokratija i sudstvo su nase mane.

  • coa

    15:17 // 27. 12. 2017.

    Prvo treba dati podsticaj za resavanje stambenog pitanja, pa onda tek za grejanje, struju i ostale pratece troskove...
    I vrlo osetljivo pitanje... da li cemo se ovim podsticajima mi vise radjati ili neki drugi...?!

  • N.N.

    19:09 // 27. 12. 2017.

    Postavite predsednika, ministra za socijalna pitanja, drzavne sekretare na mesta direktora za socijalni rad neko vreme da se stvarno upoznaju sa problemima, da ne kazu da nisu bili upoznati i da nesto konkretno na bolje promene, da ne pricaju samo prazne price.

  • Da li mogu?

    19:50 // 27. 12. 2017.

    Ovo socijalno pitanje se ne resava u Kremlju vec u Srbiji. Nasi politicari se vise brinu za poslove od kojih Rusija i dr.zemlje imaju koristi a ne Srbija. Pustili su da se problemi nagomilaju a vreme vise provodili u inostranstvu, pa je sad problem resiti ih i pitaju se da li mozemo?

  • Podlakceni Kiril

    09:43 // 28. 12. 2017.

    Lepa ruska porodica.

  • Kiril podlakceni

    09:58 // 28. 12. 2017.

    Ovako kao na slici moze da izgleda srecno porodica u Rusiji. Mi smo tudja sreca, pa je zato Nikolic dobio orden od Rusije za bolje odnose i izgradnju crkve od nekolikoi miliona eura, pa zato i nema sredstava za bolji socijalni program kad ulazu u crkve.

  • Kiril podlakceni

    10:04 // 28. 12. 2017.

    Ma smo tudja sreca, pa je zato Nikolic dobio orden u Rusija zbog boljih odnosa sa Rusijom i za doprinos hriscanstvu izgradnjom crkve od milion eura, kako kazu mediji, a kosta nekoliko puta vise, pa zato za ovakve i bolje socijalne programe nema sredstava.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: